Рвање: ШТЕФАНЕК СВЕТСКИ ВИЦЕШАМПИОН 

 sp-stefanek-t_620x0.jpg

Давор Штефанек jе други на планети! Сjаjни репрезентативац Србиjе освоjио jе сребрну медаљу на Светском првенству у рвању грчко-римским стилом у Будимпешти, пошто jе у финалу у категориjе до 67 килограма поражен од Руса Артема Суркова (0:7). До финала Штефанек jе био неумољив. Све противнике jе потукао до ногу, и притом ниjе изгубио ниjедан поен, тако да су редом падали Хрват Даниjела Jанечића (9:0), Хунг Ђинг (10:0) из Кинеског Таjпеха, Данац Фредерик Бjерехус (4:0) и Пољак Жеворж Сахакjан (8:0). На краjу, Сурков се окитио првим светским златом, а претходно jе два пута био наjбољи на европским шампионатима.

Ово jе Штефанеку трећа медаља са светских шампионата, након злата из Ташкента 2014. и бронзе у Лас Вегасу 2015. године. Наjвећи успех остварио jе осваjањем злата на Олимпиjским играма у Рио Де Жанеиру 2016. Пораз jе доживео jош jедан наш представник, Кристиjан Фрис. Он jе остао без медаље у категориjи до 60 килограма, пошто jе у борби за треће место поражен од Кинеза Саиликеа Валихана 9:0.

Такође, Грузиjац Михаjл Каjаjа, коjи наступа за Србиjу, ниjе успео да стигне до финала у категориjи до 97 килограма. Поражен jе у полуфиналу од Бугарина Кирила Миленова (0:3), тако да ће се борити за бронзу.

(Извор, фото www.novosti.rs)

 

Tagovi

Komentari (0)