Рвање: Бронза за Немеша у Минску

Рвач Мате Немеш освоjио jе бронзану медаљу у категориjи -67кг грчко-римским стилом на Европским играма у Минску пошто jе у борби за бронзу савладао Jермена Асланиана Карена резултатом 2-1.

 Mate-Nemes-2-e1561835440543.jpg

 

„Много сам срећан што сам освоjио медаљу. Ово jе моjа прва сениорска медаља. Са овим Jерменом сам се два пута сретао и он jе био бољи оба пута. Данас смо гледали како jе рвао са Грузиjцем и са тренером сам спремио тактику за ову борбу. Нисам успео баш све што jе био план, али добрим делом jесам и испало jе добро. Задовољан сам. Велико хвала тренеру Стоjану Добреву. Без њега ни ова ни друге медаље коjе Србиjа осваjа последњих година у рвању не би биле могуће,“рекао jе Мате након освоjене борбе.

Немеш jе након прве добиjене борбе у коjоj jе био бољи од рвача из Шваjцарске Ветсцх Андреаса, поражен у 1/4 финала од Грузиjца Болквадзе, па jе пут до медаље тражио кроз репасаж где jе убедљиво, са 9-0, савладао Аустриjанца Бургер Кристофа.

Рвач Михаил Каjала у категориjи -97кг, након jедне победе, поражен jе у ¼ финалу. Каратиста Слободан Битевић у категориjи +84кг, након jедног пораза и две нерешене борбе ниjе успео да се пласира у полуфинале. Последњег дана такмичења на Европским играма у Минску од спортиста Србиjе на борилишта ће изаћи каратисткиње Jована Прековић и Jелена Миливоjчевић. Прва борба у групноj фази Jелене Миливоjћевић jе по распореду у 8:00, а Jоване Прековић у 9:51.

 

Tagovi

Komentari (0)