Румске компаније проширују производне погоне

Препознајући добру пословну климу неколико компанија у Руми проширује своје производне погоне, а у Краљевцима ће ускоро са радом почети нова фабрика.

Нови производни погон у индустријској зони "Запад"("Румен") направила је компанија "Afrodite mode colection", која већ 13 година послује у нашем граду.

 

amcafrodita.jpg 

Општина Рума има исти приступ и према домаћим и према страним инвеститорима, па је тако овој домаћој компанији уступљено земљиште, у поменутој индустријској зони, без накнаде.

"Компанија "Afrodite mode colection"је завршила свој објекат у радној зони "Запад"(Румен). Направљен је леп и функционалан објекат који задовољава њихове потребе и најављено је да ће у наредном периоду запослити од 50 до 100 радника. Општина Рума и Републичка дирекција за имовину су на основу Елабората, а уз сагласност Владе Републике Србије, доделили земљиште за изградњу производног погона без накнаде. Таква одлука показаће се више него оправданом, јер ће новим запошљавањем Општина Рума убирати веће приходе по основу пореза на зараде, пореза на имовину, те плаћања локалних такси", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић, најавивши ускоро отварање и новог производног погона компаније "Dag Co"у Руми и фабрике за производњу бетонског челика у Краљевцима.

 

dagco3.jpg

"У августу очекујемо свечано отварање компаније "Dag Co", њиховог новог пословног погона изграђеног уз пут Рума-Вогањ. Њихови радници се селе у новоизграђени објекат, имамо најаву запослења нових 100 радника. У септембру би могла да се отвори и фабрика у Краљевцима. У питању је нова компанија "Комерц-мали" за производњу бетонског челика, дакле, није реч о проширењу, већ о отварању новог постројења. Ту ће одмах бити запослено 50 људи. Општина Рума економски и привредно расте и биће доста дешавања, у смислу отварања нових погона, у наредним месецима у нашој општини ", поручио је Манчић

Tagovi

Komentari (0)