Румљани одлични на Државном такмичењу екипа Црвеног крста

Државно такмичење екипа Црвеног крста Србије у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и оболења одржано је у суботу, 21. септембра у Београду, на простору Ташмајданског парка и Стадиона Ташмајдан, уз учешће 700 такмичара из 28 градова и општина у Србији.

 

 ck2019-1.jpg

 

Такмичарске екипе Црвеног крста Рума су, традиционално, оствариле завидан резултат, освојивши друго место у категорији реалистичког приказа повреда, стања и оболења и пето место у категорији подмлатка.

Тема такмичења посвећена је безбедности деце и младих у саобраћају.

Страдање деце у саобраћају један је од највећих изазова са којима се данас суочавају савремене стратегије безбедности саобраћаја. Нови концепти образовања, техничка и технолошка решења усмерена су ка томе да се деца што боље обуче и привикну на учешће у саобраћају и да се на тај начин смањи ризик од настанка повреда које могу имати тешке последице. Црвени крст Србије доприноси унапређењу безбедности саобраћаја кроз оспособљавање грађана да правилно поступе у случају незгоде и пруже прву помоћ. Обука деце и младих је приоритетан задатак. Улога породице у овом процесу је такође важна, јер поред усменог преношења важних информација које деца треба да упамте и усвоје, родитељи својим примером у значајној мери утичу на то како ће се деца понашати у животу, па тако и у саобраћају.

Tagovi

Komentari (0)