Рума: Подела огрева социјално угроженим породицама

Центар за социјални рад и Општина Рума започели су данас акцију снабдевања огревом социјално најугроженијих становника Општине Рума.

 briketipodela2019vasariste1.jpg

Општина Рума је за набавку огрева, односно брикета, ове године издвојила четири милиона динара, а помоћ ће се допремити до 650-700 домаћинстава.

Оквирни договор је да се по домаћинству даје 250 килограма брикета, међутим, уколико постоје лица која су у тежој социјалној ситуацији изаћемо у сусрет и обезбедити им више огрева, рекао Војислав Миоковић, директор Центра за социјални рад Општине Рума.

"Ову акцију спроводимо у сарадњи са људима из месних заједница, будући да они на терену најбоље знају и каква је ситуација у селима и који су то људи у стању реалне социјалне потребе. То кажем јер ми у Центру за социјални рад на евиденцији имамо људе који су по закону остварили право на новчану социјалну помоћ, а у пракси њихова примања су далеко изнад примања која остварују људи који су, на пример, радили и по 30-40 година, отишли у пензију и сад имају 13-14 хиљада динара, па нормативно и законски немају права на новчану социјалну помоћ. Ми покушавамо оваквим акцијама да и њима помогнемо и побољшамо њихову позицију", каже Миоковић.

Огрев ће данас добити становници неусловног насеља "Вашариште" и Друге МЗ у Руми, а следећи контигент поделиће остале МЗ у граду, а затим следи и расподела по селима.

Иако "Вашариште" званично има 35 породица, пракса показује да их је далеко више, па је тако прошле године 56 корисника добило огрев и то је уједно и локација за највећу испоруку, стога је данас акција и покренута управо на том месту.

Tagovi

Komentari (0)