РУКОМЕТ - Орлови одмеравају снаге са Шведском уочи Светског првенства

Мање од 50 дана је остало до почетка Светског првенства за рукометаше, које ће се одржати од 11. до 29. јануара 2023. године у Пољској и Шведској. Наша селекција је након тријумфа над Словенијом у бараж мечевима одиграним током априла месеца ове године обезбедила учешће на смотри најбољих екипа света.

 rsz_srbija_timska_oktobar_2022.jpg

„Орлови“ ће припреме за Светско првенство започети крајем децембра у СЦ ФСС у Старој Пазови, а након десет дана припрема Србија путује у Шведску где их очекују два контролна меча са актуелним шампионом Европе и једним од два домаћина предстојећег шампионата света.
Утакмице са Шведском на програму су 6. јануара у 16:00 у Лунду и 9. јануара у 18:10 часова Халмштаду. Уочи другог сусрета две селекције биће уприличена свечаност у част Бенгта Јохансона, чувеног шведског селектора и једног од најтрофејнијих светских тренера. У периоду од 1988. до 2004. године Швеђани су предвођени Јохансоном освојили два светска и четири европска злата, као и три сребрне медаље на Олимпијским играма.
Након провера у Шведској, наша селекција ће кренути пут Пољске, где ће у Катовицама у оквиру групе Е играти своје мечеве у прелиминарној фази Светског првенства. Ривали „орлова“ су репрезентације Немачке, Алжира и Катара. Србија ће прву утакмицу играти 13. јануара са Алжиром, други меч је на програму 15. јануара са селекцијом Немачке, а са Катаром ће одмерити снаге 17. јануара.

Предстојећи шампионат биће други по реду који ће бити одигран у формату од 32 екипе. Три најбоље пласиране селекције из сваке од осам група прелиминарне фазе настављају такмичење у главној рунди и формирају нове четири групе од по шест екипа. Последњепласиране репрезентације након прелиминарне фазе настављају такмичење у Президент купу.

Tagovi

Komentari (0)