Рукомет: Ненад Перуничић - Бразилци имају сличан систем француском

Селектор репрезентације Србије,Ненад Перуничић, најавио је дуел са Бразилом (понедељак, 15.30) у трећем колу групе А на Светском првенству у Немачкој и Данској. Шеф стручног штаба анализирао је учињено у прва два меча и осврнуо се на пораз од Француске 21:32.
 
 
perunicic_zrenjanin.JPG
 
  • На услузи смо играчима индивидуално и колективно. Причамо као одрасли људи, зрело. Не можемо рећи "добро, па изгубили смо". Тако нећу, не интересује ме да ли су то олимпијски шампиони или Ангола. Мора да се заради поштовање које смо изгубили. Неко каже "лепо играте", а ја питам, шта имамо од тога? Шта имамо од 25 минута против Француске или 55 минута против Русије? Тако не гледам на ствари. Не желим да има страх од успеха. Кажу потребно је време. Хајде да поправимо за ово време 20-30%. Хајде да поправимо. Можемо да изгубимо шест, а не 11 разлике. Бољи је осећај да знаш да ниси разбијен. У три минута смо изгубили главу. Шта је разлог? Јасно је потенцирано да не јуримо да би вратили гол за гол. Имамо наш начин игре. Ако нам је напад трајао 30 секунди, зашто смо га у два минута смањили на 15? Време је сазревања, то разумем, дајемо играчима слободу и поверење. Ако средњи бек најави акцију Бог отац не може да је промени, јер је средњи бек први сарадник тренера на терену. Разумем да је Лазару (Кукић) све ово ново, али он треба да буде светска класа. Уз сво поштовање Логроња треба да тежи највећим клубовима. Ако желиш скромно добићеш скромно. Не могу да прихватим пораз на онај начин како се некада прихватило "па добро, изгубили смо од Француза".  Није добро. Не на онај начин - рекао је Перуничић и наставио:
  • Нисмо живели за једну или две утакмице, већ за цео турнир. Ако желимо да будемо озбиљна репрезентација, шта значи пораз? Сигуран сам да момци могу да се издигну. Начин на који губиш утакмицу не сме да буде суноврат. Можеш да имаш лоше сегменте, тренутке, не можеш да се стровалиш пола сата, као да ништа ниси радио. Било ми је мучно да гледам нашу одбрану како напад просипа цео њен рад. Признаћете да одавно неко на овакав начин није парирао у одбрани једној велесили, која није могла да дође у шансу да направи јасну прилику за гол. Направили смо неке ствари, али нећемо да се изненађујемо што смо нешто урадили. Ми смо репрезентација Србије, не тамо неки клуб.

Бразил?

- Бразилци изгледају као Французи. Мало слабији у индивидуалном квалитету, али сличан систем игре. Јако агресивни, јако пуно ротације, укрштања. Не либе се, немају оптерећење да пале из свих позиција. Кажете да имају седам играча са преко 100 наступа, али ми имамо младост. Не одустајем.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести