Рукомет:Недељко Јовановић - Да завршимо Првенство са две победе

При сарадник селектора репрезентације Србије Ненада Перуничића, Недељко Јовановић, прокоментарисао је учинак националног тима у досадашњем делу Светског првенства у Немачкој и Данској, и најавио дуел са Бахреином (18 часова, субота) у Копенхагену.

Наша репрезентација је јутарњим летом стигла у главни град Данске, а вечерас је очекује и тренинг пред сутрашњу утакмицу:

jovanovic_nedja.JPG

 

- Дефинитивно да је резултат доста разочаравајући. Интимно сам очекивао да можемо мало боље. Знао сам да ће бити проблема и да је ова екипа на окупу по први пут без пуно дана за припреме. Очекивао сам мало више зрелости, стабилности, контроле утакмице, када смо већ показали да можемо да се боримо са великим противницима и дођемо у ситуацију да имамо предност. Та незрелост новоформиране екипе са 6-7 дебитаната утицала је да не можемо да одржимо ниво свих 60 минута. То су неке ствари које су променљиве, на којима би требало радити у будућности са можда додатком још неких играча. Ово Првенство је једно драгоцено искуство и за играче, и за стручни штаб. Играчима ће значити да виде на ком су нивоу и на које ствари треба да обрате пажњу ако имају жељу и вољу да на следећим такмичењима постигну боље резултате - рекао је Јовановић и додао:
Тужно је ако неко прихвата да се не може боље, да је ово нека чињеница и стање. Може се боље, показали су момци да се може много боље, јер је било фаза лоше, али и добре игре која нас је извлачила из мртвих. Потребно је пронаћи баланс, са искуством, добрим радом у клубовима, психичком спремношћу за велика такмичења и сазнањем који те физички и ментални напори чекају на једном оваквом турниру.

Наредни ривал је Бахреин. Трећи пут су на Светским првенствима. Претходна два пута завршавали су на позицији 23, а ово ће бити најбољи резутат у историји...

- Немамо пуно информација ни о Бахреину и Јапану. Нико није размишљао да ћемо доћи у ситуацију са њима да играмо. Наша циљна група биле су европске селекције. Бразил нас је изненадио поново, као 2009. године. То је доказ да сви играју рукомет, сви напредују и боре се да буду бољи. Не би требало очекивати тренинг утакмицу, него ће се они борити. Морамо адекватно да одговоримо на то, да се консолидујемо после свих ових напора у групи и завршимо првенство са две добре игре и победе.

Tagovi

Komentari (0)