Рукомет: СЈАЈАН СТАРТ КАДЕТА У СКОПЉУ

Кадетска репрезентациjа Србиjе на наjбољи могући начин отворила jе Светско првенство 2019 у Македониjи. “Орлићи” су пружили одличну партиjу у победи над Бразилом 30:24 (14:11) и освоjили два бода коjа ће им пуно значити у остварењу првог циља на такмичењу у Скопљу – пласману у осмину финала. Предност и триjумф изабраника тренера Александра Радосављевића ни jедног тренутка се ниjе довела у питање у 60 минута борбе у хали “Борис Траjковски”.

 

kadeti2000_srbija_himna_skoplje.jpg 

Индивидуални нападачки квалитет десног бека српског тима Jовице Николића (постигао прва 4 од шест голова на мечу) и колективна одбрана донели су почетну предност у седмом минуту (4:2), да би везане техничке грешке и пар голова Бразилаца без адекватне дефанзивне реакциjе довеле “Кариоке” у позициjи да буду у егалу до 15. минута (од 4:4 до 7:7). Боља одбрана донела jе и лаке голове Кукића и Коjадиновића, па jе бразилска клупа затражила таjм-аут при резултату 11:8.

Мићић доноси +5 (13:8) у 22. минуту, када наступа нападачка криза до краjа првог дела, што се ниjе одразило на предност “Орлића” – 14:11.

Друго полувреме донело jе наставак голгетерске сериjе бековског двоjца Jовица Николић – Данило Радовић, али и сjаjну ролу између статива Николе Ћировића, коjи jе инспирисао српски тим. У таквоj поставци ствари на терену, Бразилци се до краjа нису пуно питали око финалног резултата. Предност Србиjе у jедном тренутку износила jе и осам голова (23:15, 48.), а тренер Радосављевић jе имао простора да шансу пружи и играчима са клупе.

Наjефикасниjи у победничком тиму био jе Jовица Николић са девет голова, Данило Радовић jе постигао седам, а Никола Ћировић завршио са 14 одбрана. Код Бразилаца, Фреитас jе постигао шест голова.

Александар Радосављевић, тренер Србиjе:

– Веома jе било важно да победимо данас. Први меч на турниру jе увек незгодан за игру, али успели смо. Били смо добри у одбрани, а потребан нам jе напредак у нападу. Надамо се даћемо одиграти jош боље против Португала. Нисам се изненадио победом Португала над Немачком, Немци су ослабљени, а Португалци веома добар тим.

Иван Мићић, пивотмен:

– Пуни смо сампоуздања поготово у фази одбране. Знали смо колико jе важно за нас, али исто тако и за Бразилце, да одиграмо добро на старту. Нисмо их потценили ни у jедном тренутку. Надамо се да ћемо подићи игру на виши ниво против Португала.

Наредни ривал Србиjе jе селекциjа Португала (среда, 20.30), коjа jе изненађуjуће убедљиво савладала Немачку 33:26. Исланд jе у првом мечу групе Д био бољи од Туниса 25:20.

 

Tagovi

Komentari (0)