Рукомет: РУКОМЕТАШИ НА ЕП

Репрезентациjа Србиjе изборила jе пласман на Европско првенсто 2020. Орлови су савладали Шваjцарску 32:31 (19:17) пред 6.000 гледалаца у СПЕНС-у и као jедна од четири наjбоље трећепласиране екипе у квалиификационим групама путуjе на jош jедно велико такмичење.

 

srbija_svajcarska_2.jpg

 

Селектор репрезентациjе Србиjе, Ненад Перуничић, бираним речима говорио jе о своjим играчима после пласмана на ЕП 2020:

– Тешко jе говорити о потрошњи нас на клупи, а не играча на терену. Исказаћу велико поштовање Деjану Милосављеву, коjи jе повређен изашао на терен и био међу стативама. То jе оно што градимо у претходном периоду у националном тиму. Фамилиjа, породица. Мислим да смо направили екипу момака коjи имаjу велику жељу. Они су отписани пре седам месеци, мислим прерано, али то им jе дало снагу. И упркос повредама, Деjанова, Марсеноћева па и Воркапићева, све jе то утицало на нас, али нас jе подстакло да дамо све за национални грб. Шваjцарска ниjе имала питисак, дошла jе као екипа коjа jе већ обезбедила пласман, да jе било обрнуто, ми бисмо играли опуштениjе. Против екипе коjа има таквог играча као што jе Шмид, не смете да допустите много грешака, имали смо неке, и они су то искористили те су се вратили у меч. Ми нисмо тим са много звезда, ми смо тим. Веруjем да ћемо бити бољи. Бескраjно сам поносан на ову екипу.

Голман Деjан Милосављев бранио jе против Шваjцарске са повредом мишића задње ложе, али jе издржао до краjа:

– Ово jе за нас био тежак меч. Били смо потцењени, отписани… Могу да кажем да су ови момци за мене наjбољи и они су то показали данас. Градили смо резултат, дошли до +5, али jе велика жеља довела до неких грешака. Мислим да имамо много потенциjала да од ове репрезенациjе у наредном периоду направимо нешто, да унапредимо нашу игру. Захваљуjем се стручном штабу што су ми помогли, вратили су ме брзо на терен. Поносан сам на ово што смо урадили. Надам се да ће нас повред заобићи, и да успемо да што више надоградимо игру. Људи треба да буду поносни. На краjу бих се захвалио овоj публици што jе дошла и дала нам велику подршку.

Лука Марош, леви бек репрезентациjе Шваjцарске:

– Прво желим честитати Сбиjи. Знали смо да ће бити тешко, са таквом њиховом публиком. Борили смо се, можда нам се и посрећило мало, пошто смо били на -5, а утакмицу завршили на -1.

Селектор Михаел Сутер:

– Прво бих честитао српском тиму на победи и пласману. Велики моменат за шваjцарски рукомет. Пласман на велико такмичење после много, много година, 14. Срећан сам заиста. Било jе тешко вечерас играти, имали смо -5, а на краjу успели да се вратимо, имали смо мало и среће.

СРБИJА: Пушица, Вуjић 3, Црноглавац 6, Пешић 1, Радивоjевић 8, Илић Н 1, Мошић, Илић В 2,  Николић 1, Кукић 6, Зеленовић 2, Сретеновић 1, Марсенић 1, Иванишевић, Станковић, Милосављев

ШВАJЦАРСКА: Шмид 6, Маjстер 1, Рубин 2, Туновски 6, Сваjлен 1, Лир 4, Сидорович 2, Фон Дешванден, Реми 2, Портнер, Кутел 4, Марош 2, Томинец, Мулеман 1, Бринголф, Новак

 

Tagovi

Komentari (0)