Рукомет: ПОРАЗ ОД ШВЕДСКЕ У ПОСЛЕДЊИМ СЕКУНДАМА 

 srbija_svedska_odbrana.jpg

 

 

Србиjа jе у другом колу Европског првенства за рукометашице поражена од Шведске с 22:21. Одлична одбрана Србиjе направила jе разлику у првом полувремену. У том сегменту игре бриљирале су Слађана Поп Лазић и Драгана Цвиjић, коjе су у периоду од 17. до 27. минута готово у потпуности паралисале напад Швеђанки, коjе су постигле само два гола, а изабранице селектора Љубомира Обрадовића отишле са 7:7 на 13:9. Сjаjне шутерске роле Катарине Крпеж Шлезак и Сање Радосављевић допринеле су разноврсноj игри у нападу, коjи jе добро функционисао све док се у последња три минута ниjе ушло у проблем са искључењима. Српкиње су завршиле први део са два играча мање, а Швеђанке су се приближиле на 13:11.

Пар грешака на старту другог полувремена, али и расположена Филипа Иден на голу Швеђанки, у потпуности су вратили ривала у меч, коjи jе у 36. минуту повео 14:13 закључивши сериjу 7:0, што jе био сигнал да селектор Обрадовић затражи таjм-аут. Везале су Лекић и Кржеш Шлезак два гола, преокренуле на 15:14, разбранила се и Мариjа Чолић, али jе са друге стране Иден била готово па несавладива. Долазиле су до позициjе за гол српске играчице, али jе искусна Швеђанка донела превагу за 17:19 у 49. минуту.

Бољитак у српском нападу донела jе млада Александра Вукаjловић, а на њену асистенциjу Диjана Радоjевић jе изjедначила на 19:19 у 53. минуту. Одговорност су на другом страни преузеле наjискусниjе Робертс и Гулден и довеле своj тим на 19:21 три минута пре краjа. Слађана Поп Лазић успела jе да смањи на 20:21. Драгана Цвиjић погађа стативу у 59. минуту, али Jелена Лавко успева да изjедначи 30 секунди пре краjа. Гол одлуке постигла jе Алм пар секунди пре краjа.

СРБИJА:  Радосављевић 4, Крпеж Шлезак  7 (6), Лекић 1, Штевин, Лавко 2, Ковачевић, Николић, Радоjевић Т , Поп Лазић 3 , Радоjевић Д 1, Вукаjловић, Томашевић пет одбрана, Стоиљковић 3, Цвиjић, Чолић, Дмитровић

ШВЕДСКА: Бундсен, Иден, Мелегард 3, Стромберг 1, Блом 1, Робертс 1, Санд, Лундстром, Густин 3, Лагерквист 2, Гулден 4 (2), Бломстранд 1, Хагман 1, Масинг, Jакобсен, Алм 5

 

Tagovi

Komentari (0)