Роман Симовић 13. априла у Великој дворани Коларчеве задужбине

Центар за музику Коларчеве задужбине најављује последњи концерт у текућој сезони из циклуса Коларац твој свет музике. Славни виолинисита Роман Симовић наступиће уз пијанисту Вадима Холоденка на концерту у суботу 13. априла у Великој дворани Коларчеве задужбине.

 

roman plakat.jpg 

 

Бриљантна виртуозност Романа Симовића, таленат који плени и безгранична маштовитост у интерпретацији, воде га на светске позорнице као што су Бољшој сала Московског конзерваторијума, Марински у Санкт Петербургу, Рахмањинова концертна дворана у Москви, Гранд опера у Тел Авиву, Викторија хол у Женеви, Арт центар у Сеулу, Рудолфинум хол у Прагу и многе друге.

 Roman 2.JPG

Стрингс магазин описује Романа Симовића као музичара који се издиже изнад техничких потреба посла те он сам постаје средство за потребе музике, док га Гардијан описује као оног који показује задивљујућу разноликост у композицијама које изводи, а које истовремено одузимају дах.

 

Симовић је освајао награде на бројним међународним такмичењима, међу којима су награда Родолфо Липицер (Италија), Сион Вале (Швајцарска), такмичење виолиниста Јамполски (Русија) и такмичење виолиниста Хенрик Вјењавски, чиме је заузео место међу предводницима своје генерације.

 

Веома тражен као уметник, Роман Симовић учествује на бројним фестивалима као што су Вербије фестивал, Беле ноћи у Ст. Петерсбургу, Ускршњи фестивал Валери Гергијев у Москви и многи други.

VK+C+Ira+Polyarnaya (2).jpg 

У сезони 17/18 Роман Симовић је објавио компакт диск са концертима Чајковског и Глазунова са оркестром Маринског и под управом Валерија Гергијева за етикету Мариински, као и Паганинијева 24 каприса за LSOlivelabel.

 

Вадим Холоденко, добитник престижне златне медаље и свих специјалних награда на Четрнаестом међународном пијанистичком такмичењу Ван Клибурн Клибурн појавио се као један од музички најдинамичнијих и технички најталентованијих извођача своје генерације, чије су интерпретације оцењене као “беспрекорне, занимљиве и живахне, али и нешто више: маштовите” (Цлевеланд Плаин Деалер). Развио је међународну каријеру широм Европе, Азије и Северне Америке.

 

Програм концета 13. априла обухвата дела Шимановског, Шуберта, Исаја, Прокофјева и Сен-Санса.

 

Улазнице су у продаји на билетарници Коларца.

 

Tagovi

Komentari (0)