Record Store Day

Као и претходних година, и ове друге априлске суботе, 13.4, издавачка кућа Mascom Records и Паралел фестивал придружиће се обележавању светског дана грамофонских плоча, глобално познатог као Record Store Day

 

strip_ploce_paralel.jpg

 

Бесплатани целодневни програм с пуно учесника и добре музике, по трећи пут ће се одвиjати у самом срцу града, у уметничкоj четврти Чумићевог сокачета. 

И ове године популаран програм у форми живе радиjске емисиjе "Познати пуштаjу плоче" окупиће jавне личности, коjе ће с посетиоцима Чумића, с великих звучника, поделити своj музички избор. 

Тако ће се поред грамофона овога пута наћи и: Зоран Кесић, Браjан Рашић, Инспектор Блажа, Славимир Стоjановић Футро, Теофил Панчић, Коjа - Дисциплина, Даниjел - Jарболи, Галеб - Вице, те чланови бенда Канда, Коџа и Небоjша, коjи ће овом приликом промовисати и своj актуелни албум "Ускоро" у издању Масцом Рецордс-а.

 PORTRAIT.JPG

Велика берза плоча одвиjаће се током целог дана и сви заинтересовани су позвани да донесу своjе виниле на мењажу или продаjу. Ова jединствена берза на отвореном, наjвећа тог типа код нас, сваке године окупи колекционаре из целе Србиjе, а неретко и госте из региона и иностранства, као и пуно хобиста и заљубљеника у музику.

 

У визуелном делу програма, ту jе изложба ауторских радова с последње Паралелове фб радионице Стрип&плоче. Око тридесетак радова коjе потписуjу професионални стрип аутори, илустратори, дизаjнери и талентовани аматери из целог региона, а урађених у формату омота за винил, биће изложено на стаклу Масцом Сторе музичке продавнице.    

 

А овогодишњу новину већ традиционалне светковине плоча и музике у Чумићу, представљаjу и прва домаћа специjална РСД издања у издању Масцом Рецордс, то су винили: Електрични оргазам - "Игра рокенрол цела Jугославиjа - Алтернативна верзиjа" и троструки албум бенда Дисциплин А Китсцхме "I Think I See Myself On CCTV“, "Heavy Bass Blues“ i "Refresh Your Senses. NOW!“, из њихове лондонске фазе. 

 

Када jе реч о страним издањима у ауторизовану Масцом Сторе продавницу стиже пуно занимљивих специjалних РСД наслова, међу коjима и Мадонна, Рамонес, Луе Реед, Дуран Дуран, Давид Боwие, Аретха Френклин, Ван Моррисон, Пинк Флоyд, Тхе Доорс...  

 

Амбасадори нашег РСД-а ове године су Канда, Коџа и Небоjша, док су на светском нивоу то чланови бенда Пеарл Jам.

 

Цео програм бесплатан и отворен за све заинтересоване, одвиjа се у приземљу Чумића, испред радње Масцом Сторе, почиње у подне и траjе до 20 часова.

 

Ако сте заинтересовани за разговор с члановима бенда ККН или с неким од учесника и организатора, слододно нас контактираjте.

 

 

Срдачан поздрав,

Валентина Мацура

 

Tagovi

Komentari (0)