Револуционарни HR20 - СТАЦИОНАРАНИ мултипликатор

Мултипликатор HR20 реномиране куће Zeck Fishing на први поглед потпуно одговара класичном мултипликатору, а он то заправо није. 100% израђена од алуминијума, ова машиница се за разлику од класичних мултипликатора држи окренута испод штапа, попут стационарних машиница и исто се тако и користи.

 Zeck HR20.jpg

У пракси то значи следеће : оваквим техничким решењем добијен је мултипликатор огромне снаге којим се забацује и намотава струна у положају карактеристичном за стационарне машинице, са телом/кућиштем испод халтера, окренутим ка води, тј. тлу. Проводници су аутоматски у том положају окренути ка води, а не окренути ка небу тј. ка горе, у ком се налазе при употреби класичних мултипликатора.

 1.jpg

Риболовци добро знају колико се снаге само утроши балансирањем штапа приликом замарања крупне рибе како би се он одржао у положају са карикама окренутим на горе. Zeck-ov HR20 има ход (кретање шпулне у односу на ротацију ручице) попут стационарних машиница. Ако бисте класични мултипликатор држали у положају као што се држе стационарне машинице, морали би окретати ручицу унатраг ако бисте желели да намотате струну. Код Zeck-ovog HR20, то није тако и код овог модела се ручица окреће унапред, приликом намотавања струне, баш као код стационарних машиница на које смо навикли.

 Zeck HR20 (2).jpg

Овај модел има и иновативни систем кочења од чак 25 кг максималне вучне снаге и импозантан капацитет шпулне од 450м најлона или упредене струне дебљине 0,50мм. Приликом замарања крупне рибе, код класичних мултипликатора бисте морали да кочите држећи палац на шпулни и дозирајући притисак на њу. Код Zeckovog HR20 то није случај, кочиони систем HR20 вам омогућава да прецизно одредите колико желите да успорите одмотавање струне. Можете потпуно уклонити прсте са калема и струне, тако да се можете потпуно концентрисати на држање и положај штапа и замарање рибе. Ново техничко решење додате полуге омогућава прецизан, лак и дозиран дрил. Болно кочење прстима је прошлост.

 HR20.jpg

Свим овим карактеристикама он задовољава критеријуме и тежег морског риболова а европски риболовци га најчешће користе на системима далеког развлачења и система са бовом. Пренос је : 5,5 / 1, има 6+2 затворена лежаја израђена он нерђајућег челика и једним окретом повлачи 124 цм струне. Маса ове машинице је 755 гр. 

Tagovi

Komentari (0)