Резултати Споразума са САД ускоро и у Старој Пазови

У Србији је отворена канцеларија америчке ДСЦ - међународне развојне финансијске корпорације, а први резултати доласка светске агенције која улаже у велике инфраструктурне пројекте могли би се видети ускоро и на територији општине Стара Пазова.

 industrijska zona.jpg

Наиме, наша Општина је у преговорима са две велике америчке компаније које би да отворе своја постројења овде, изјавио је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова:

“Након Вашингтонског споразума и посете америчке привредне делегације јавиле сун ам се две велике амерчки компаније заинтересоване да отворе своја постројења у нашој индустријској зони. То су директне последице посете Вучића Сједињеним Државама и ми смо прва локална самоуправа која ће их директно осетити. Не могу конкретно да откривам имена јер смо у преговорима али свакако ће две велике, светске компаније из САД доћи у Стару Пазову."

Доласком Америчке развојне агенције Србија постаје финансијски центар региона, јер ће се код нас одлучивати о великим инвестицијама, изјавио је Александар Вучић, председник Србије приликом свечаности отварања канцеларије ДСЦ-а.

Споразум из Вашингтона и договори постигнути у Београду нису само речи на папиру, већ значе нове послове за људе који живе у овом региону, нова радна места и развој приватног сектора, поручио је после састанка Специјални саветник председника САД Ричард Гренел.

Потписаним споразумима предвиђају се улагања у пет приоритетних области - инфраструктуру, мала и средња предузећа, иницијативу "мали Шенген" и регионалну привреду, развој привреде у Србији и пољопривреду.

Tagovi

Komentari (0)