Репрезентaција Кувајта се у Руми спрема за Азијски куп

Мушка одбојкашка репрезентација Кувајта од прошле седмице борави у Руми где обавља припреме за предстојећи Азијски куп, који се од 13. до 21. септембра игра у Ирану.

 kuvajturumi.jpg

Кувајтска репрезентација тренира два пута дневно у Спортском центру "Рума" и у припремном периоду ће одиграти четири пријатељске утакмице.

Помоћни тренер Кувајта Калед Ал Мутаири сматра да је Рума одлично место за обављање врхунских припрема и наглашава да је сам долазак у Србију, земљу одбојке, велика ствар за његову репрезентацију.

 kuvajturumi1.jpg

У Руми имамо заиста све неопходне услове да се добро припремимо за наступ у Техерану. Спортска хала је тик уз хотел у коме смо смештени, људи су срдачни и љубазни. Верујем да ћемо кроз пријатељске утакмице у Руми подизати форму за предстојеће такмичење и да можемо да направимо добар резултат", рекао је Ал Мутаири.

Он је најавио да ће репрезентација Кувајта и наредне године, пред Заливски куп, припреме обавити поново у Србији.

Кувајтски тим у спортској хали тренира на квалитетној мултифункционалној подлози, популарном "тарафлексу", коју је Општина Рума уз подршку АП Војводине купила прошле године.

Директор Спортског центра "Рума" Добрица Макуљевић напомиње да је ова установа увек спремна да угости врхунске екипе.

"Користимо прилику да у летњем периоду, када је у хали заузето најмање термина, доведемо иностране клубове и репрезентације на припреме. То је својеврсна промоција и установе, али и нашег града. Драго ми је што су гости из Кувајта презадовољни условима које им нудимо и сигуран сам да ће њихов боравак бити топла препорука и за остале клубове и репрезентације у њиховом окружење", казао је Макуљевић и подсетио да је у претходном периоду румска хала, између осталих, угостила одбојкашке и рукометне екипе из Уједињених Арапских Емирата, Бахреина и Катара.

Tagovi

Komentari (0)