Реновирање унутрашњости Словачког дома

Период када су заустављене активности у области културе, посебно код аматера, у СКУД-у "Херој Јанко Чмелик" у Старој Пазови су одлучили да искористе за уређење унутрашњости. Око 600 квадрата простора добија нови изглед.

 Slovacki dom.jpg

Поред кречења, у просторијама СКУД-а "Херој Јанко Чмелик" тренутно се ради на сређивању паркета и замени електроинсталације. Радови би требало да буду ускоро завршени, како би аматери наставили са својим редовним активностима, које су нажалост прекинуте због епидемиолошке ситуације.

Укупна вредност радова је преко 500 хиљада динара и по речима председнице Љибушке Лакатош, највећу подршку увек даје општина Стара Пазова. Објекат Словачког народног дома је саграђен 1928. године и у добром је стању јер се временом редовно се одржава.

У току ванредног стања у овим просторијама су се спремали пакети за најстарије суграђане а Удружење жена је у току лета шило заштитне маске.

Преко 200 аматера који раде под овим кровом, надају се повољној епидемиолошкој ситуацији и од октобра повратку на редовне пробе у реновираним просторијима. До краја године у плану је неколико програма, јавних наступа и концерата.

Tagovi

Komentari (0)