Реновирање Поште у Грабовцима и адаптација Дома културе у Хртковцима

У месним заједницама Грабовци и Хртковци у току су радови на адаптацији важних сеоских објеката. У Грабовцима се реновирају просторије у којим се налази сеоска Пошта, док се у Хртковцима изводе радови на Дому културе "Свети Сава".

Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове и том приликом напоменуо да се они финансирају из општинског буџета, у оквиру уговора за одржавање објеката у месним заједницама, те да коштају између 750 и 800 хиљада динара.

 hrtkovcidomkulture.jpg

"Услед хаварије изазване цурењем воде дошло је до оштећења простора, па је грабовачка Пошта у једном временском периоду била измештена у просторије Месне канцеларије. Одвојили смо средства, дали налог и врло брзо ће унутрашњи део простора за Пошту у МЗ Грабовци бити комплетно уређен, окречен, реновиран. Поразговарали смо са мештанима Грабоваца и са председником МЗ где је он је предочио неке приоритете, попут уређења атарских путева и аутобуских стајалишта. Тако да су то неки пројекти које ћемо у наредном периоду сигурно радити у Грабовцима", изјавио је Манчић.

"У току је уређење Дома културе на захтев Месног одбора пензионера у Хртковцима, с обзиром да они користе овај Дом за састанке и окупљања, али и за разне свечаности које грађани одржавају у великој сали. Изразили су жељу да се реновира улаз, степениште, доградићемо и рампу за особе за инвалидитетом и велику терасу са бочне стране ћемо пресвући новим плочицама и то ће мештанима пуно значити с обзиром да су честа окупљања и дешавања у овој Месној заједници", казао је Манчић.

Рок за завршетак радова је седам дана. Први човек локалне самоуправе је нагласио да Општина Рума, због добробити грађана, финансира и послове у којима није стриктно дефинисана надлежност, што је управо случај и са просторијима у Грабовцима.

 

grabovciposta3.jpg 

"То је наш општински простор који смо ми уступили Пошти да обавља своју делатност. Био сам љут на људе из Поште с обзиром да добијају простор од нас, не плаћају закуп, а са друге стране неће да реновирају тај простор. Пошта као једна од најјачих јавних предузећа у држави могла би сама да води рачуна о условима у својим објектима. Ми га реновирамо због грађана, јер је Пошта неопходна за функционисање сваког друштва, сваког села, сваког града", поручио је Манчић.

Председник Манчић је рекао да се радови одвијају и у другим месним заједницама наше општине и додао да се у Платичеву тренутно монтирају лежећи полицајци, а након Платичева исти посао ће бити обављен и у Никинцима и Буђановцима.

Tagovi

Komentari (0)