Реконструкција домова здравља у Старој и Новој Пазови

У старопазовачком Дому здравља већ неко време евидентан је недостатак здравствених радника, првенствено гинеколога, о чему се говорило и на недавно одржаној седници Скупштине општине Стара Пазова. Још увек постоји ограничење запошљавања од стране Министарства здравља и Фонда за здравствено осигурање тако да се чак ни за природни одлив запослених у смислу одласка у пензију или одласка у друге здравствене установе не одобрава пријем нових радника.

Dom Zdravlja.jpg

У старопазовачкој општини о здрављу жена тренутно брине само ЈЕДАН гинеколог. На тржишту рада нема незапослених специјалиста гинекологије, могло се чути и на последњој седници СО Стара Пазова, када је од стране одборника разматран Програм рада и развоја и Финансијски план Дома здравља „Др Јован Јовановић - Змај“. Такође, недостају и други специјалисти.

 

Од 1. октобра са радом поново почиње и гинеколог у Амбуланти за жене у Новој Пазови а очекује се долазак још два гинеколога са специјализације, што би требало да бар мало ублажи вишегодишњи проблем, каже др Снежана Табаковић, директор Дома здравља:

„Ми имамо упућена већ два лекара на специјализацију из гинекологије. Они ће у току наредне године завршити, један доктор почетком године а докторка до краја године. Тако да ћемо до краја следеће године имати четири гинеколога.“

Локално здравство и у наредном периоду имаће подршку Општине Стара Пазова, каже председник општине Ђорђе Радиновић:

„Завршавамо пројектну документацију за реконструкцију два дома здравља у Старој Пазови и Новој Пазовии то у сарањи са Републичком Владом односно Канцеларијом за јавна улагања. Висина тих инвестиција ДВЕ И ПО МИЛИЈАРДЕ динара. Дакле, максимална еконструкција оба дома здравља. Од те суме један део је на терет локалне самоуправе: техничка документација, пдв и техничко опремање, док све остале трошкове ће сносити Републичка Влада.“
Старопазовачки Дом здравља је од марта до септембра ове године у стални радни однос превео је 19 запослених - лекара, сестара, возача и спремачица.

Tagovi

Komentari (0)