Ранчићева кућа: Милан Николић & Банда

Центар за културу Гроцка 

МУЗИЧКА БАШТА 2019 

Милан Николић & Банда

  1. јул од 20.30 часова

 Ранчићева кућа / Мајевичка 9 / Гроцка   

 

- Домаћи састав „Милан Николић & Банда“ наступиће на летњој сцени Ранчићеве куће у петак 19. јуна од 20.30 часова у оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка.

 Milan Nikolić.jpg

Милан Николић (Јагодина, 1979) професионални је хармоникаш који је музичку школу завршио у Панчеву и дипломирао на музичкој академији у Паризу, Француска. Марка Kонаи Милана Николића памтимо као победнике националног такмичења „Беовизија 2009“ са песмом „Ципела“, након чега су представљали Србију на Песми Евровизије у Москви и освојили десето место. После Balkan Beat правца који је међу првима донео у Србију, и након компилације за инострано тржиште (где су се осим његове нашле и песме Горана Бреговића и Бобана Марковића), Марко Николић се окренуо сасвим другачијем правцу.Резултат је носач звука 2018. године у издању ПГП РТС-а: Милан Николић & Банда “Bravos”, New World Music Album. Састав чине Милан Николић, Марија Миленковић, Славиша Терзић, Бојан Јовановић, Зоран Миленковић, Марко Јокић, Никола Станојевић, Урош Давидовић, Никола Маринковић.

Milan Nikolić 1.jpg

У амбијенту заштићеног културног добра грочанске вароши, „Музичка башта“ током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.

*Музички програм Музичка башта Центра за културу Гроцка подржали су РепубликаСрбија - Министарство културе и информисања, Град Београд - Секретаријат за културу, Градска општина Гроцка, и Аустријски културни форум у Београду.  

 

Улаз на музичке догађаје је слободан. 

Добро дошли!

 

Зорица Атић

Tagovi

Komentari (0)