Радионица посвећена контроли беса код младих

Ученици Техничке школе у Старој Пазови који су учесници пројекта "Могу и другачије" који реализује Канцеларија за младе у сарадњи са овом школом и стручним сарадницима из Центра з социјални рад Стара Пазова, одржали су трећу радионицу.

 Kancelarija za mlade.jpg

Истраживања су показала да су млади бесни а то осећање може да се контролише. Пројекат "Могу и другачије" је наставак активности Канцеларије за младе општине Стара Пазова који се усмерене унапређењу менталног, али и физичког здравља младих, јер потешкоће у контроли беса могу временом довести до проблема са физичким здрављем. Пројекат је финансиран средствима Министарства омладине и спорта.

Циљ групног рада са адолеснцентима је да разумеју функцију осећања беса, узроке и да препознају окидаче. Планирано је укупно 16 едукативних састанака за ученике све четири године Техничке школе а ово је била трећа радионица са које учесници поручују: Бес је као и ватра. Добар као слуга ако је под контролом, дозиран и усмерен, али је лош господар, односно када он предузме контролу и овлада нама, веома је ризичан за све.

Tagovi

Komentari (0)