Развој женског иновационог предузетништвa у Малом Зворнику

 Nenad-Popovic-na-potpisivanju-programa-za-zensko-inovacioni-preduzetnistvo-1-800x445.jpg

Министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, потписао је у петак, 5. октобра, уговоре о додели 44.603.000 динара за развој женског иновационог предузетништва са представницима јединица локалне самоуправе Градом Лозницом, општином Мали Зворник, општином Косјерић, као и представницима организација које су конкурисале за средства заједно са Градом Новим Садом и Градом Кикиндом.

 

У обраћању министру Поповићу и присутним представницима локалних самоуправа и организација, председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић захвалио се Влади Републике Србије и ресорном министру за иновације и технолошки развој Ненаду Поповићу који су препознали значај улагања у мале општине и определили значајна средства, од око два и по милиона динара, за унапређење женског предузетништва. „Имамо неколико удружења и сваки динар и свака креативна активност ће бити подстицај целокупном развоју општине Мали Зворник”, истакао је Јевтић.

Средства се додељују у оквиру Програма за промоцију и развој женског иновационог предузетништва које спроводи Кабинет министра за иновације и технолошки развој.

Средства ће бити усмерена на спровођење обука за покретање посла у градским и сеоским срединама, за стицање вештина из области иновација и развоја предузетништва, за иновирање производа и услуга у постојећим предузећима чији су власници жене, куповину нове опреме, а између осталог, и за директне подстицаје отварању нових предузећа и стартап компанија од стране жена.

 Nenad-Popovic-na-potpisivanju-programa-za-zensko-inovacioni-preduzetnistvo-2.jpg

„Желимо да развијамо женско иновационо предузетништво и за те намене ове године определили смо 100 милиона динара. Недавно смо потписали првих девет уговора, сада потписујемо још пет, а биће их још. Жене у Србији су вредне и предузимљиве. На овај начин желимо да их охрабримо да отварају своје стартап компаније, да следе своје снове и постану успешне предузетнице”, рекао је Поповић.

Он је истакао да овај програм није само намењен младим технолошким предузетницама, већ и домаћицама у сеоским срединама које имају добре идеје и желе да буду предузетнице. „Добили смо одличне пријаве које се односе на развој женског иновационог предузетништва у мањим срединама. То је сјајна шанса за те општине да повећају раст и запошљавање и зауставе одлив људи у градове”, рекао је Поповић.

 

Прилог: Танјуг – Обраћање председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића

Извори: Танјуг / Влада Републике Србије – Кабинет министра без портфеља за иновације и технолошки развој – Београд / Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Tagovi

Komentari (0)