Паранојева барка

У суботу, 10. марта у простору Позоришног клуба у Бечеју одржаће се промоција књиге "Паранојева барка" аутора Предрага Вајагића и Бранислава Зукића Маргина.

Из перспективе ове књиге, није више место где престаје утицај моћи једног друштва, већ простор у који је утекла истина, дух, сатирични поглед, горки сарказам и ведра иронија... и све друго што је имало снаге и храбрости, интелигенције и воље, да се духовито наруга "озбиљности" којом нас коре и покоравају.

paranojeva.jpg

Речник маргинализама је водич кроз море језичких искривљења, играња са појмовима и животних истина, из перспективе барке која лута по маргинама живота и рукавцима смисла.

Предраг Вајагић и Бранислав Зукић су заиста направили барку-књигу покушавајући да од потопа спасу дух речи и игру. Ко су заиста епски спадалници, зашто су издања Алан Форда чували као Фабержеова јаја, шта је Афелациони суд или Ахилова тета, Понос на млазни погон, Кредебилитет, Курајбериша... схватићете на страницама ове необичне књиге, речника који је у себи сачувао све оно чему смо се смејали и што се смејало нама.

Петар Арбутина, уредник издања

Прилог ТВ Бечеј од 13.3.2018.

 

Tagovi

Komentari (0)