ПУТОВАЊЕ У ДИВЉИНУ

КАКО JЕ ПОСТАО ПУТНИК, ПРЕСТАО ДА БУДЕ ТУРИСТА И ОТКРИО СНАГУ БИЉАПУТОВАЊЕ У ДИВЉИНУ

ПЕТАК, 27. маj 2022. у 19.30х

ГАЛЕРИJА 73, ПОЖЕШКА 83а, БАНОВО БРДО

 

Гост: Момчило Антониjевић, новинар, писац, травар, путник

Модераторка и ауторка трибине: Смиљана Попов, новинарка

 05-2022 Kako je postao putnik plakat B2 LOW_pages-to-jpg-0001.jpg

"Туристи не знаjу где су били, путници не знаjу где иду”, то jе прва велика истина коjу jе новинар, путник, путописац итравар Момчило Антониjевић научио путуjући.

Путовао jе далеко (у Виjетнам) и близу (на Тару), каже. Времепловом (на Свету гору) и кроз снове (у Jермениjу). Кратко(у Влахово код Сврљига) и дуго (у срце Индиjе). Био jе у граду у ком живи Бог (Jерусалиму), граду у ком живи богиња, девоjчица Кумари (Катмандуу) и земљи где живе вилењаци (Исланду).

IMG_20210908_132742.jpg

Свуда jе, каже, добро jео, у Паризу посебно. Замало jе проговорио шпански, прво у Андалузиjи, онда на Карибима.

Упао jе на снимање jедног риjалитиjа на Филипинима. Упознао jе много занимљивих људи и jедног занимљивогванземаљца (у Високом у Босни).

У Риму jе живео као Римљанин. Шетао jе Кинеским зидом и посматрао дивље коње док мирно пасу на Кавказу. Увекjе, каже, видео оно што jе видео, а не оно што jе дошао да види.

КАКО JЕ ПОСТАО ПУТНИК, ПРЕСТАО ДА БУДЕ ТУРИСТА И ОТКРИО СНАГУ БИЉА, како jе путовао у дивљину, испричаћеСмиљани Попов, ауторки трибине „Београд за почетнике“, њен ужасно занимљиви, радознали гост МомчилоАнтониjевић, дипломирани новинар, травар, путописац.

А како jе открио лековиту снагу биља, коjе су биљке лекови за коjу бољку, о томе ће бити такође речи на трибини уГалериjи 73, у петак, 27. маjа у 19.30 сати, jер ће Момчило за све присутне одржати своjеврсни jавни час здравог биљаи уживања у дивљим пределима планете.

Добродошли. Улаз jе слободан.


Смиљана Попов

 

Tagovi

Komentari (0)