ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ АНЕГДОТЕ И ЦРТИЦЕ ИЗ ПОЗОРИШНОГ ЖИВОТА

Промоција књиге „Анегдоте и цртице из позоришног живота“ (друго допуњено издање) аутора Милована Здравковића, у издању Фестивала монодраме и пантомиме, биће одржана 11. децембра у 12 часова на Сцени „Раша Плаовић“.

Претходна књига објављена је пре три године, а у ово допуњено издање уврштено је око стотинак нових прича са сцене и око ње, из позоришног бифеа, глумачких дружења... 

anegdote_-_korice_1.jpg

„Kњига Анегдоте и цртице из позоришног живота приређивача Милована Здравковића надовезује се на књиге пређашњих аутора, али има нешто другачији поглед на позориште, и одабране анегдоте и хумористичне причице којима је прожета, у функцији су једне друге идеје; приређивач је, наиме, анегдоте рубрицирао и сврстао их у двадесетак идејно-тематских целина где им је дао задатак да употпуне и детаљније илуструју приређивачеву тезу. Реч је, дакле, о намери Милована Здравковића да опише или детаљније објасни низ појава и односа у позоришту, односно да установи каква је сложеност свакодневног позоришног живота у коме постоји узајамна веза између много сегмената од којих је начињена театарска свакодневица. Искуство је приређивача усмерило ка оваквом начину посматрања позоришне делатности, јер се непредвиђене ситуације и стресни тренуци на сцени свакодневно дешавају и производе разлоге за смех којим се превазилази сваки персонални или другачији конфликт”, сматра угледни театролог Радомир Путник.

Према његовим речима, књиге као што је ова коју је приредио Милован Здравковић, имају лепу особину – оне немају завршетак; другачије речено, оне поседују неограничну могућност прихватања нових анегдота које се свакодневно рађају у позоришту и око позоришта. 

Анегдоте су, оцењује Путник, један облик слављења слободног духа и спасоносног хумора којим се превазилазе сви прави, али и измишљени позоришни проблеми.

Осим аутора, о књизи ће говорити театролог Александра Милошевић и драмски уметници Рада Ђуричин, Весна Станковић и Гојко Балетић. 

У оквиру програма, као специјални гости наступиће Дуо Модерато, оперски певач Оливер Њего и балетски пар Марина Милетић и Рафаеле Дилиђенте. 

Улаз је слободан. 
 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)