ПРЕДСТАВА О ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ

Вршњачко насиље jе узело маха, црна хроника jе пуна наслова на тему вербалног и физичког насиља, а са новим генерациjама све популарниjи постаjе и саjбербулинг.

 IMG_0140a_resize.jpg

У Новосадском позоришту/Újvidéki Színház ће у суботу, 4. децембра, са почетком у 19 часова бити изведена представа Немир у души, коjа се бави проблемом насиља међу децом и тинеjџерима, а у реализациjу укључуjе управо припаднике ове генерациjе. Представу jе заjедно са полазницима Ђачке сцене Новосадског позоришта припремала глумица Терезиа Фигура.

,,Где су деца, ту су и конфликти: у камповима, на игралишту, на спортским активностима, на улици... Питање jе када треба да допустимо да кофликт реше међусобно, а када треба да се умешамо? И наjважниjе – како?

Затим питања за децу – како се одбранити од насилника? Како избећи сукоб?

По статистици у Србиjи 15% деце учествуjе у вршњачком насиљу. Броj емоционално злостављаних jе чак 96%, а броj физички злостављаних 95%,” обjаснила jе глумица Терезиа Фигура разлоге коjи су jе навели да оваj проблем тематизуjе на позоришноj сцени.

Представа jе намењена свим узрастима, jер jе пођеднако важно да се свест о овоj друштвеноj поjави буди и међу наjмлађим гледаоцима, али и међу њиховим родитељима.

За краj, екипа представе поручуjе: “Стоп вршњачком насиљу! Разговараjте са своjом децом!”

Tagovi

Komentari (0)