Прво Предбожићно вече одржано у Старој Пазови

Пазовачки Словаци добили су нову манифестацију која се по први пут одржала у Словачком културно – уметничком друштву “Херој Јанко Чмелик” у Старој Пазови. Манифестација је плод добре сарадње Словачког културно – уметничког друштва “Херој Јанко Чмелик” , Месног одбора Матице Словачке и Националном саветом словачке националне мањине.

 Predbozicno vece.jpg

Словаци су доласком на територију старопазовачке општине пре два и по века са собом донели специфичне обичаје, културу, али и традиционалне рецепте, с старопазовачки Словаци били су у прилици да дегустирају војвођанске ташке.

Пазовачки Словаци богатији су за још јдну манифестацију, те се надају да ће Предбожићно вече постати традиција у овом делу Срема чему доприноси добра сарадња између Старопазовчана и Словака.

Ову, али и остале манифестације које промовишу културу Словака подржала је и председница Националог савета словачке националне мањине Љибушка Лакатош која је представила план за наредну годину у којој ће се обележити 250 година од доласка првих Словака у Стару Пазову.

Tagovi

Komentari (0)