Први сингл харизматичне гитаристкиње из Београда

Млада кантауторка и гитаристкиња из Београда, Jелена Бjековић, коjа jе добро позната клупскоj публици по броjним наступима, обjавила jе своjу прву песму под називом “Дала сам све”, (линк: https://www.youtube.com/watch?v=kxEw8gq2-bc) коjа плени своjим звуком и речима.

Jelena Bjekovic b.jpg 

“У овоj песми се свако може пронаћи, иако jе наслову у женском роду, jер говори о нескладу улагања и давања у партнерским односима, емоциjама коjе прате то стање и начину на коjи се након те спознаjе наставља даље, ма колико то тешко понекад било”, обjашњава Jелена.

Како каже, музика коjа jе наjвише инспирише jесте музика 70-их и 80-их година, период за коjи сматра да jе изнедрио наjквалитетниjу музику како на нашим просторима, тако и на иностраном музичком тржишту.

 Jelena Bjekovic c.jpg

“Сам доказ jе и то што су све те песме и данас веома актуелне и радо слушане од стране свих генерациjа. Са групом сjаjних музичара са коjима сарађуjем, као и са феноменалиним продуцентом Николом Радивоjевићем, желим да кроз моjе песме и музику допринесем да се таj звук одржава и у савременом добу”, открива Бjековић.

Своjом првом песмом наjављуjе и предстоjећи албум првенац, коме се, како каже, веома радуjе. 

“Врло сам узбуђена да после дуго времена имам прилику да радим на њему са jако добрим сарадницима. Дуго се чекало на излазак ове песме, услед свих одлагања и померања због епидемиолошке ситуациjе, сада jе коначно дошао прави тренутак. Песма се жанровски сврстава у поп-роцк нумеру, у коjоj доминира звук живе свирке бенда и представља савремени призвук музике 80-их година”, истиче Jелена.

Песма jе снимљена у Аналог минд студиjу у Београду, продуцент jе Никола Радивоjевић, коjи са Jеленом потписуjе аранжман песме, док су у стварању музике учествовали и гитариста Павле Георгиjевић, бубњарка Милица Георгиjевић и басиста Никола Марковић.

Спот за нумеру “Дала сам све” снимљен jе током лета у Београду, потписуjе га Драган Jереминов, широj jавности познат као редитељ већине спотова Марка Лоуиса, Маjе Лоуис, Александра Митровића Ацарта и многих других.

 

О кантауторки

Jелена Бjековић („Ваjб“, „Акустикум“, „Terzze“) музиком jе почела да се бави jош у основноj школи, као члан различитих вокалних састава. Учествовала jе и била награђивана у више певачких такмичења, а тренутно jе наjактивниjа у акустичном саставу „Terzze“ у коjем свира гитару и пева уз колегиницу Ведрану Николић Вуjић.

 

Tagovi

Komentari (0)