ПРВИ САJАМ ЗЕМЉОРАДНИЧКОГ ЗАДРУГАРСТВА И МЛАДИХ ДОМАЋИНА СЕЛА СРБИJЕ "МЛАДЕНЦИ" У ЗРЕЊАНИНУ

 

V VELIKI PLAKAT.jpg 

Први Саjам земљорадничког задругарства и младих домаћина села Србиjе биће организован у Зрењанину од 22. до 24.марта 2018. године у саjамскоj хали "Медисон" и "Кристалноj дворани" у времену од 10.00 до 19.00 сати.

Саjам jе под генералним покровитељством Владе Републике Србиjе – Кабинета за регионални развоj и координациjу рада jавних предузећа и Српске академиjе науке и уметности а биће отворен у четвртак у 11 сати на дан истоименог православног празника „Младенци“.

„Младенци“ су привредно, образовно васпитна, социолошка, етно рурална и културно уметничка смотра сусретања младих опредељених за живот на селу.

NOVI LETAK SAJAM.jpg

 

Тродневна саjамска смотра биће у знаку симпозиjума у организациjи Одбора за село САНУ са централним тематским скупом „Развоj органске производње у Србиjи“. Поред броjних научно стручних предавања у Саjамскоj хали излагачи ће презентовати и сопствене аграрне проjекте и програме, производе и артикле а биће организоване и промоциjе и дегустациjе уз културно уметнички програм.

Присуство на Саjму потврдили су представници ресорних државних и покраjинских институциjа, огранизациjа, кластера, удружења, образовних установа, агро привредни посленици и новинари. Очекуjе се присуство преко 2000 учесника из више од стотину Општина Републике Србиjе, земљорадничких задруга, производно привредних удружења, асоциjациjа, кластера и организациjа. 
Улаз на Саjам jе бесплатан.

Plakat 1.jpg

Изражаваjући сагласjе са акциjом Владе Републике Србиjе, усмереном на оснаживању српског села ( оснивањем 500 задруга у исто толико места) и покренутоj активности ка удруживању младих српских пољопривредника и самосталних предузетника из сеоских средина, Град Зрењанин, домаћин Саjма као и Агенциjа „Аграр прес“ Зрењанин, Опште удружење предузетника, Регионална привредна комора, СБО Зрењанин и Асоциjациjа за развоj Багљаш (технички организатори) су уверени да се заjедничком реализациjом Саjма „Младенци“ пружа свеукупан допринос српском селу и Србиjи у целини.

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)