Први фестивал Београдске филхармониjе

Београдска филхармониjа покреће своj први фестивал коjи ће се одржати од 2 - 13. фебруара 2021. у оквиру кога jе планирано чак десет наступа различитих ансамбала у филхармониjскоj Сали (19ч). Шеф-диригент Габриjел Фелц и Филхармониjа поново ће бити на окупу, а поред оркестра публика ће моћи да чуjе и филхармоничаре окупљене у занимљивим камерним саставима. 

 BGF, M. Djokovic.JPG

Фото: Марко Ђоковић

„Не може корона толико да ограничи броj људи у сали колико ми можемо да одсвирамо концерата за нашу публику. Због нагомиланог програма коjи чека да буде изведен, наjављуjемо Први, а надаjмо се и последњи фестивал Београдске филхармониjе коjи настаjе у оваквим околностима. Сви желимо да се  вратимо у редовну концертну сезону без икакавих ограничења и да нам на фестивале долази публика из целог света, а до тада ћемо да пркосимо ситуациjи, као и до сада, врло одговорно“, рекао jе Иван Тасовац, директор Филхармониjе.

 Filharmonija, Marko Djokovic.jpg

Фото: Марко Ђоковић

Габриjел Фелц припрема са оркестром два програма коjа ће бити изведена у шест термина. Наjпре ће то бити Вече Менделсона (4 - 6. фебруара), а дела Стравинског, Малера и Шуберта затвараjу фестивал (11 - 13. фебруара). Од камерних састава публика ће имати прилику да чуjе необични дует харфе и обое у делима француских импресиониста (2. фебруар), затим комбинациjу дувача и гудача у композициjама Бетовена и Шостаковича (3. фебруар), клавирски трио са виолином и виолончелом Брамса и Менделсона (9. фебруар), и гудачки квартет уз музику Бетовена и Моцарта (10. фебруар). 

 

 

Tagovi

Komentari (0)