Првацима уручене бесплатне књиге

Ђаци прваци на подручју општине Мали Зворник добили су бесплатне комплете књига за први разред, које је обезбедила локална самоуправа. 

besplatne knjige 01.jpg 

Председник општине Зоран Јевтић и заменик председника општине Милош Радојчић, на почетку школске године, 31. августа и 01. септембра, обишли су малозворничке основне школе и ученицима уручили бесплатне уџбенике. 

Малишанима који су први пут сели у школске клупе честитали су полазак у школу и пожелели срећно и успешно школовање, а њиховим наставницима и родитељима да са лакоћом преброде све изазове које доноси нова школска година. 

„Општина Мали Зворник другу годину заредом обезбеђује ученицима књиге за први разред и наставиће да примењу ову позитивну праксу и убудуће, у намери да дарује и подржи ученике, а њиховим родитељима бар мало смањи издатке и ублажи трошкове које изискује полазак ђака у школу“, рекао је председник Јевтић. 

Он је посетио школе у Малом Зворнику, Радаљу, Доњој Борини и Брасини док је заменик председседника општине Милош Радојчић обишао школе у Амајићу, Доњој Трешници, Цулинама и Великој Реци. 

Они су подсетили да је општина обезбедила и све неопходне услове за спровођење заштитних противепидемијских мера и безбедан боравак ђака у школама, те да је у сарадњи са општинским Штабом за ванредне ситуације обезбеђен довољан број заштитних маски, рукавица и других и других заштитних средстава за потребе наставног и ненаставног особља и ученика основних и средњих школа са подручја општине, ради сузбијања и спречавања ширења болести Ковид - 19. 

Љиљана Ристановић

besplatne knjige 02.jpg 

Tagovi

Komentari (0)