Прва зграда коjа се придружила филхармониjскоj акциjи - Музика свуда

Зграда у Булевару деспота Стефана 68б прва jе стамбена заjедница коjа се прикључила филхармониjскоj акциjи „Музика свуда“. У њиховом улазу слуша се репертоар коjи jе оркестар Београдске филхармониjе снимио и извео на концертима у своjоj Сали.

Уз мото „ако не можемо ми на концерт, може концерт код нас“, станари уживаjу у Моцартовим композициjама захваљаjући акциjи Београдске филхармониjе и спремноj инициjативи управе ове стамбене заjеднице. У згради од 17 спратова, 156 станова и преко 400 станара, искоришћен jе уређаj у улазном холу преко кога се емитуjе филхармониjски концерт. 

 Plakat u liftovima Bulevar despota Stefana 68b.jpg

“Уживаjу сви станари. Неки чак стоjе у улазном холу да би одслушали нумеру до краjа, а поштар каже да сврати до наше зграде чак и ако нема рачуна, само да ужива у музици. Београдска филхармониjа jе постигла своj циљ и приближила класичну музику не само њеним познаваоцима, већ и суграђанима коjи слушаjу другу врсту музике. У време коjе уопште ниjе лако, тренутак опуштања уз дивну музику, макар и у згради, свакоме приjа. Ово jе одлична прилика за све да се организуjу и уз сjаjну подршку људи из Београдске филхармониjе, музиком оплемене своjе канцелариjе, фирме, стамбене улазе”, каже управница зграде Биљана Вукосављевић.

Кроз инициjативу „Музика свуда“ Београдску филхармониjу jе чуло више од 250 000 људи током вожње у ЦарГо возилима, а у преко 200 различитих пословница и исто толико продавница широм Србиjе, по неколико сати дневно се слушаjу филхармониjски концерти. Уз пример инициjативе као што jе ова стамбена заjедница, филхармониjска порука да jе Музика свуда, стигла jе тачно где треба, у намери да оплемени свакодновеницу и шири позитивну енергиjу.

https://www.youtube.com/watch?v=t7xF9OUkzqk

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)