Прва ОНЛАЈН отворена проба за децу на филхармониjским друштвеним мрежама

Новост у онлаjн репертоару Београдске филхармониjе су отворене пробе за децу коjе ће се „одржавати“ сваке среде од 11 часова, а приликом коjих ће клинци моћи да упознаjу музичаре коjи чине оркестар и њихове инструменте.

 otvorena proba za decu-min.JPG

Са жељом да одржи контакт са наjмлађима коjи су редовно долазили jедне среде у месецу на ова дружење и упознавање оркестра, Филхармониjа ће у наредном периоду, сваке среде на своjим друштвеним мрежама, представљати различите групе инструмената коjи чине оркестар.

Водитељке програма су заштитна лица филхармониjских програма за децу - виолисткиња Тамара Маринковић Томић и виолинисткиња Славица Перић. Оне ће на првоj „онлаjн“ отвореноj проби упознати наjмлађе са породицом гудачких инструмената у чему ће им помоћи колеге Катарина Станковић и Филип Савић. Деца ће моћи и да провере своjе знање уз помоћ питања у оквиру анкетице током видеа.

klinci u Filharmoniji-min.JPG

https://www.facebook.com/bgfilharmonija/videos/1159361897739874/

У периоду када су концертне активности и даље обустављене, Београдска филхармониjа наставља своj онлаjн репертоар, а ове недеље нуди публици оно што jоj можда наjвише недостаjе – путовања! Тако, ове седмице Филхармониjа води на пут око света кроз своjеврстан времеплов и упознаjе публику са различитим генерациjама филхармоничара коjи чини оваj оркестар некад и сад.  

https://www.youtube.com/watch?v=sa8OaSXvorE&feature=youtu.be

Наjпре, сентиментално сећање четвртком одводи на велику мексичку турнеjу, давне 1994. године, наjдаљу и наjдужу турнеjу у историjи оркестра. Радознала публика коjоj не смета ретро звук старе технологиjе, моћи да погледа снимак концерта одржан у граду Гвадалахара. Дан касниjе, у петак од 20 часова на Jутjубу, Филхармониjа води у Италиjу где jе оркестар 2011. године одржао божићни концерт у граду Ћезена.

https://youtu.be/GiuydJ18hJE

У оквиру недељног репертоара, обjављен jе блог виолонисткиње Мирjане Нешковић о њеним искуствим у изолациjи, као и видео порука виолончелисте Jулиjана Штекела и мали део композициjе Шеломо коjу jе ове недеље требало да изведе са оркестром

https://www.bgf.rs/mirjana-neskovic-izlazak-iz-izolacije/

https://www.facebook.com/bgfilharmonija/videos/561738184752710/

Београдска филхармониjа такође препоручуjе публици да погледа први део Гала концерта са чувеним маестром Зубином Мехтом из 2015. године, на Трећем каналу РТС, у среду у 21.30.

Tagovi

Komentari (0)