Противградни стрелци потписали уговоре за 2017

 

противградни.jpg 

 

Противградни стрелци потписали уговоре за 2017. годину

Објављено:

Представници Републичког хидрометеоролошког завода у Великој сали градске општине Лазаревац одржали су данас семинар и обуку која је намењена противградним стрелцима са територије ГО Лазаревац. Током дана поред обуке извшршена је и кратка провера знања стрелаца за рад и лекарски преглед, након чега су стрелци са територије ГО Лазаревац потписали уговоре за обављање ових послова за 2017. годину. За ове намене држава је предвидела накнаду у износу од 4.000 динара нето месечно по сваком стрелцу.

Представнике РХМЗ –а и противградне стрелце са територије ГО Лазарева поздравио је председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић који је овом приликом истакао значај противградне заштите, због чега је општина као што је обећано у овој години измирила све заостале обавезе стрелцима из претходне године и у за ову години издвојила значајна материјална средства како би сваком стрелцу било исплаћено додатних 6.000 динара на месечном нивоу.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић јерекао да је поред тога и народна посланице из Лазаревца Тијана Давидовац упутила је иницијативу  надлежним институцијама за увећање накнаде противградним стрелцима која се издваја на републичком нивоу и која тернутно износи 4.000  динара.

Поред финасијске помоћи противградним стрелцима у току је и санација путева ка противградним станицама на територији наше општине, што је такође изузетно важна ствар за брзу и правовремену реакцију стрелаца, казао је председник ГО Лазаревац.

Komentari (0)