У среду 24. априла у великој сали градске општине Гроцка одржана је свечаност поводом обележавања Дана школе Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке. Ова прослава је била прилика да се сви запослени у школи и они који су у њој некада радили присете почетака и оснивања школе и њеног развоја и досадашњих успеха.

 

58049091_2065260530238949_8421754899733151744_n-702x336.jpg

То су уприличили директорка школе госпођа Бранка Ивковић Петронић која је присутне у публици у свом говору подсетила на досадашња достигнућа наставника и ученика, као и на многобројне активности које школа негује мимо самог наставног процеса као што је пројекат „Ритам срца“ захваљујући ком ученици имају прилику да свирају у бенду школе. Поред директорке школе, испред општине Гроцка обратио се господин Живадин Митрић, члан Већа градске општине Гроцка задужен за област просвете и образовања. Он је у свом говору, као сведок оснивања музичке школе, подсетио присутне на то време и амбиције тадашњих запослених и прве директорке који су заједничким снагама дали све од себе да тек основана музичка школа добије своје место међу осталим школама истог профила.

Прослава Дана школе прилика била је прилика и да се запослени присете пијанисткиње и професора Факултета музичке уметности у Београду Невене Поповић по којој музичка школа од школске 2017/2018. године носи име. Поред читања биографије, у говору је закључено да је ауторитет који стоји иза имена Невене Поповић поставио музичкој школи задатак ка тежњама само највишим циљевима у послу којим се баве.

Након ових свечаних говора, уследио је концерт који је својим садржајем био веома разноврстан. На почетку концерта присутнима је добар дан пожелео хор из класе Солфеђа наставнице Бојане Ђукић композицијом „Добар дан“ Вере Миланковић. Након ове тачке уследили су ученици који су свирали на клавиру, хармоници, гитари, флаути, а публика је имала прилику да чује и ученике одсека за традиционално певање. На самом крају представили су се чланови бенда „Ритам срца“ који су подстакнути великим аплаузом публике на бис извели песму „Маљчики“ групе Идоли.