Приказом наоружања Војске Србије и свечаном академијом обележен Дан ослобођења Инђије у Другом светском рату

Приказом наоружања Војске Србије и свечаном академијом обележен Дан ослобођења Инђије у Другом светском рату
Oslobodjenje In u 2.sv.ratu.jpg

Општина Инђија обележила је ове године на спектакуларан начин Дан ослобођења у Другом светском рату. Током дана у пешачкој зони приказано је пешадијско и артиљеријско наоружање и војна опрема Прве бригаде копнене војске Србије која је највише привукла пажњу најмлађих суграђана, али и старијих који су евоцирали сећања на време њиховог служења војсци.

Приказ војне опреме посетио је председник општине Инђија Владимир Гак са делегацијама пријатељских општина из Ђевђелије коју је предводио градоначелник Сашо Поцков, Велике Кладуше на челу са Фикретом Абдићем, Гвозда Миланом Вргом и Јабланице Салемом Дедићем, а њих је дочекао генерал Зоран Насковић и мајор Недељко Недељковић.

У послеподневним часовима у препуној сали Културног центра организована је свечана седница Скупштине општине Инђија са пригодним културним програмом и доделом Октобарских награда заслужним колективима и појединцима. Свечану седницу отворио је председник Скупштине општине Инђија Милан Предојевић, у име иностраних делегација обратио се градоначелник Ђевђелије Сашо Поцков и на крају председник општине Инђија Владимир Гак.

Овогодишњи добитници Октобарске награде за постигнуте изузетне резултате у свом делокругу рада су компаније Грундфос, Пластик Гогић, Фудбалски клуб Инђија, Женски рукометни клуб Железничар и Симо Поткоњак.

У културном делу наступио је плесни студио Royal dance и група Сања Илић и Балканикаса децом из Основне школе „Бранко Радичевић“ из Марадика који су својим атрактивним програмом одушевили све присутне.

Дан раније, одржане су 55. Атлетске уличне трке на којој су учествовали сви ђаци основних и средњих школа са територије општине Инђија.

Фотографије са приказа наоружања у пешачкој зони и културног програма у Културном центру можете погледати ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)