Презентоване кредитне линије Развојног фонда АПВ

Развојни фонд АП Војводине доо Нови сад, у сарадњи са Општинском управом Oпштине Рума, презентовао је данас у нашем граду кредитнелиније Фонда намењене регистрованим пољопривредним газдинствима, правним лицима и предузетницима.

 apvojvodinafond2019novembar2-600x400.jpg

У Конференцијској сали КЦ "Брана Црнчевић" пољопривредницима и предузетницима из наше и околних општина презентовано је укупно 13 кредитних линија, седам за пољопривреднике и шест за правна лица и предузетнике.

За промоцију кредитних линија најбољије непосредни контакт са људима на терену, па је зато Развојни фонд АП Војводине одлучио да и овог пута презентације одржи у готово свим градовима и општинама Војводине, истиче Дејан Славујевић из одсека за маркетинг Развојног фонда.

"Ово је само један вид наше презентације, ми смо схватили да је најбољи непосредни контакт са људима на терену, па смо обишли све месне заједнице и идемо на све манифестације. Тако сам сваког трећег у месецу и на вашем вашару, али и на свакој битној војвођанској манифестацији. Доста идеја и сугестија чујемо тако на лицу места, као и данас када они виде основне ствари у вези са кредитима, а после и када нам кажу позитивне и негативне ствари како они виде нас", изјавио је Славујевић и додао да су процедуре за добијање кредита код Развојног фонда АПВ знатно убрзане.

"Имамо јако добру стручну службу аналитике, где потенцијални корисник кредита телефонски или мејлом контактира наше колегинице и на основу података газдинства или фирме, наша служба им све уради за дан. Такођедобију и бесплатну прелиминарну анализу на основу које се опредељујукоју ће висину кредита узети. Служба аналитике их буквално води до закључења уговора, тако да потенцијални корисник кредита само једном долази у Нови Сад и то на потписивање уговора", рекао је Славујевић.

Развојни фонд АП Војводине није банка, већ државна институција, наглашава Славујевић и констатује да је у задњих годину дана највеће интересовање за дугорочни инвестициони кредит у пољопривреди.

"Тим кредитом је обухваћено све, од набавке нове и половне механизације, набавке основног стада, адаптације објеката итд. Дугорочни кредити су на седам година, са грејс периодом од две године и мислим да смо најповољнији на финансијском тржишту. Каматна стопа се креће од 1 до 3 посто, што зависи од категорије развијености општине, да ли постоји банкарска гаранција или хипотека", закључује Славујевић.

Након презентације кредитних линија представници Развојног фонда одговарали су на питања грађана, како би се кроз конструктиван разговор отклониле све евентуалне недоумице у вези самог поступка кредитирања.

Tagovi

Komentari (0)