Преминули некадашњи одбоjкаши Љубомир Љуба Илић, Воjислав Николаjевић и Драган Милошевић Шаjа

ИН МЕМОРИАМ

За време ванредног стања у Србиjи, због пандемиjе вируса корона, преминули су некадашњи одбоjкаши Љубомир Љуба Илић, Воjислав Николаjевић и Драган Милошевић Шаjа.

 

ИН МЕМОРИАМ

ЉУБОМИР ЉУБА ИЛИЋ

Ljubomir Ilic-min.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Љубомир Љуба Илић, jош jедан из генерациjе сjаjних одбоjкаша шампионске екипе београдске Jугославиjе ниjе више са нама. Придружио се Зорану Петровићу, Драгану Раjачићу, Стевану Палишашком, браћи Милошу и Драгославу Узелцу, Српку Петровићу и Предрагу Сретеновићу.

За десет година постоjања ОК Jугославиjа jе освоjила четири шампионске титуле, три титуле победника Купа и титулу jуниорског првака Jугославиjе.

Љубомир Илић jе био изванредан играч и jош бољи друг и приjатељ. – стоjи у некрологу коjи jе потписао Петар Станишић, некадашњи капитен ОК Jугославиjа.

 

 

ИН МЕМОРИАМ

 

ВОJИСЛАВ НИКОЛАJЕВИЋ

(3. 2. 1943 – 2. 4. 2020.)

 Vojislav Nikolajevic-min.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Воjислав Николаjевић, некадашњи одбоjкаш и оснивач ОК Панониjа из Бачке Паланке, преминуо jе 2. априла у Бачкоj Паланци у 78. години.

Рођен jе 3. фебруара 1943. у Бачкоj Паланци, где jе завршио основну школу.

Гимназиjу jе завршио у Новом Саду, где jе почео да игра одбоjку у тадашњем Студенту, данашњоj Воjводини, са коjим се пласирао у прву лигу Jугославиjе.

У периоду 1968 – 1970. играо jе у Младости из Бачког Петровца, коjа се такмичила у Другоj лиги, да би се потом вратио у Бачку Паланку, где jе са Меркуром играо квалификациjе за Прву лигу. У Меркуру jе завршио играчку и почео краткотраjну тренерску кариjеру.

Воjислав Николаjевић jе jедан од оснивача ОК Панониjа из Бачке Паланке. Своjим радом и саветима jе допринео да клуб постане расадник квалитетних одбоjкашица и да се пласира у Другу лигу Србиjе.

Воjислав Николаjевић jе сахрањен 4. априла у Бачкоj Паланци.

 

 

ИН МЕМОРИАМ

 

ДРАГАН МИЛОШЕВИЋ ШАJА

(1959 – 2020.)

 DRAGAN MILOSEVIC SAJA-min.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Драган Милошевић Шаjа, некадашњи одбоjкаш и тренер, преминуо jе 5. априла на Кипру у 61. години после кратке и тешке болести.

Драган Милошевић jе из родног Гацка дошао у Београд на студиjе и одбоjку почео да игра у Графичару. Од 1980. до 1989. играо jе у Црвеноj звезди (носио дрес са броjем 8), а затим jе отишао на Кипар.

Играо jе за Дионисос и Пафиjакос из Пафоса. Са Дионисосом jе као играч освоjио титуле првака Кипра 1991, 1997. и 1999. Са Пафиjакосом jе играо у финалу Купа Кипра 1994.

Тренирао jе Дионисос и Пафиjакос у мушкоj конкуренциjи, да би наjвећи успех као тренер остварио са одбоjкашицама Пафиjакоса, са коjим играо у финалу плеj – офа првенства Кипра и освоjио титулу победника Купа Кипра 2013.

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)