Премијера Павићевог Кревета за троје - новембар, КЦ Влада Дивљан

Прво jавно читање интерактивне драме “Кревет за троjе” Милорада Павића, коjа ће премиjерно бити изведена у новембру у сарадњи са Културним Центром “Влада Дивљан” и Културним Центром Панчево, заказано jе за среду, 30. октобра у 20х у Београдском Маркету, у улици Жоржа Клемансоа 19. Ова представа биће реализована поводом два значаjна jубилеjа - деведесет година од рођења и десет година од смрти Милорада Павића, jедног од наших наjвећих писаца.

 Krevet za troje - vizual.png

Павић се у овом делу бави митом о Адаму, Еви и Лилит, кроз тему мушко-женских односа, проблематизовања патриjархалног система, као и урушавања брака и породице – основних стубова друштва. Адам и Ева су архетипски ликови, коjе не треба посебно обjашњавати, а Лилит - по jудаизму, прва жена Адамова - фатална жена, коjа jе демонизована, представља заправо вечиту фасцинациjу и фантазиjу мушког, али подсвесно и женског дела публике.

Представа “Кревет за троjе” представља централни сегмент докторског уметничког проjекта студенткиње Иване Томић на Универзитету уметности у Београду, под менторством Иване Вуjић Коминац. Режиjу потписуjу Ана Поповић и Мариjа Барна-Липковски, а у представи играjу: Ана Танасковић, Вахид Џанковић, Милица Петровић, Ђорђе Живадиновић Гргур, Михаило Лаптошевић и Нора Обрадовић. Костим jе ауторско дело Иване Томић, сценско решење осмислила jе Невена Продановић, музику потписуjе Стефан Петровић, а за продукциjу су одговорни Ивана Митровић и Душан Синђић. 

Tagovi

Komentari (0)