Премијера алтернативног филмског стваралашта у Културном центру града Зрењанина

Премијера 3. епизоде мини серијала „Искушеније“ у изведби „ОРЕОЛ ТИМ“-а одржаће се 23. фебруара 2023. године у Културном центру града Зрењанина, са почетком у 19h, Велика сала, улаз за све посетиоце је слободан.

 Iskusenije plakat Besplatan ulaz.jpg

Данас причамо са редитељем и сценаристом серијала Гвозденом Босићем. Гвоздене, за оне који нису упознати, да ли нам можете рећи ко је „ОРЕОЛ ТИМ“? „ОРЕОЛ ТИМ“ је непрофитно удружење из Новог Сада, у функцији продукције алтернативног филмског стваралаштва. Наши чланови су уметници из различитих области који свој таленат кроз хоби испољавају у служби филмског стваралаштва. Званично постојимо од 2020. године и свој рад смо започели аматерски, тежећи професионализму.

Досадашњи пројекти су рађени без буџета, али оно што је важно напоменути, да упркос тој чињеници радимо велике пројекте. На нашим пројектима до сада је учествовало око 180 актера из Србије, Румуније, Тајланда и Русије. Врло је вероватно да ћемо уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, нови пројекат радити први пут са буџетом. Одакле идеја за снимање непрофитиних серија и филмова? Сви смо ту из хобија, а кроз филм испуњавамо своје снове и то нам је најважније, јер не живимо од филма. Екипа која ради је јако позитивна И остварено је неизбрисиво пријатељство. Снимати без буџета и са буџетом је велика разлика, али кад свој рад започињете од нуле, онда је и реално да прво кренете тежим и трновитијим путем. Најважније је да својим радом доприносимо култури и омогућавамо публици алтернативно стваралаштво.Какву поруку носе такви пројекти?

Да је све могуће ако довољно желиш, верујеш и имаш праве људе око себе. Све је искрено и носи емоцију. Најважније је да смо повезали лепо И корисно. Како сте окупили екипу која ће радити на пројекту? Није било лако, али мало по мало, вероватно су људи увидели да сам у ово искрено, а истовремено и озбиљно ушао и почели да ми се придружују. Пронашли смо заједнички циљ и храбро кренули према њему из епизоде у епизоду.

Да ли имате намеру да изађете на неки фестивал можда? Са мини серијалом није могуће учествовати, али планирамо после снимања четврте, уједно и последње епизоде, све да склопимо у један дугометражни филм, да урадимо превод на енглески језик и онда се опробамо на фестивалима. Колико времена је потребно да се реализује снимање? (Од тражења локације до премијере)

Када снимате нешто у садашњем времену, онда то и није толико проблем око локација снимања, међутим „Искушеније“ је прича смештена у други век, а то значи снимање на локацијама без трага цивилизације, буке и на средњевековним и старовековним грађевинама или њиховим репликама, па је та прва фаза пројекта тражења локација мало захтевнија. Пошто смо сви ми запослени и имамо своје породичне обавезе, снимање је само викендом. Ипак, и поред тога релативно брзо се све завршава. У овом случају по епизоди потребно је од 7 до 12 месеци да дође до премијере. Захваљујући људима који су ми се придружили у овом подухвату имам замајац за више и свако снимање је сваки пут боље. Ближи се премијера 3. епизоде у Зрењанину, па шта имате да изјавите поводом тога? Ми смо спремни и једва чекамо да се оствари нова премијера. Публика нас је испратила кроз прве две епизоде и надамо се да ће им се нова епизода још више свидети. Очекујемо велики одзив и да то буде једно лепо дружење. 

Tagovi

Komentari (0)