Представа КО НЕМА У ВУГЛА, ГУГЛА освојила две награде на 12. Фестивалу за децу и младе МАЛИ ЈОАКИМ

На 12. Фестивалу за децу и младе МАЛИ ЈОАКИМ, који је одржан у Лазаревцу од 1-8. новембра 2019. године жири у саставу Љубица Бељански-Ристић, председница жирија, Миливоје Млађеновић, члан жирија и Драгана Милошевски-Попова, чланица жирија доделио је две награде представи КО НЕМА У ВУГЛА, ГУГЛА:

foto3.jpg
Награду МАЛИ ЈОАКИМ за сценографију Ани Колбјановој и Слађани Килибарди
Награду МАЛИ ЈОАКИМ за глумачко остварење Катарини Јанковић за улогу Инес Весић

У такмичарском програму 12. Фестивала за децу и младе МАЛИ ЈОАКИМ равноправно је учествовало седам представа по избору редитељке Анђелке Николић.

"Овогодишњи МАЛИ ЈОАКИМ указује да представе професионалних позоришта за децу и младе стваране у условима савременог животног контекста, постају културна понуда наглашеног друштвеног ангажмана. То потврђује настојање да се истражују нове форме које остварују непосредну комуникацију са младом публиком и отварају простор за преиспитивање актуелних тема одрастања и проблема са којима се суочавају деца и млади  у сложеном свету који их окружује. Приказане представе отварају и табу теме, пружају поглед из различитих углова на све сфере света деце и младих, показују осетљивост за развојне и сазнајне особености младе публике, провокативне теме за тинејџ узраст. Као врлина фестивала истиче се тенденција да се представе за децу и младе ослободе дуго присутног улагивачког приступа. Охрабрује и перманентно истраживање извођачких форми као и посвећеност неговању културне баштине и књиге. Позоришта за децу су храбро кренула у сусрет новим изазовима и новим позоришним енергијама."

Tagovi

Komentari (0)