Представа ЦАРСТВО МРАКА 17. октобра учествује на деветом Руском међународном позоришном фестивалу у Нижњем Новгороду

Представа „Царство мрака“, према тексту Лава Николајевича Толстоја, у режији Игора Вука Торбице, биће изведена 17. октобра на деветом Руском међународном позоришном фестивалу у Нижњем Новгороду.

55.jpg 

У подели су Олга Одановић (Матрјона), Хана Селимовић (Анисја), Вања Ејдус (Акуљина), Ненад Пећинар (Петар), Анастасиа Мандић (Кума), Марко Баћовић (Аћим), Иван Ђорђевић (Никита), Никола Вујовић (Митрић), Ивана Шћепановић (Марина), Новак Радуловић (Сват) и девојчица Јелена Благојевић (Ањутка).

Теме из Толстојеве драме, попут преваре, похлепе, прељубе, лицемерја, убиства и чедоморства, а све зарад новца који је “сваком послу господар”, веома су присутне и у данашњем времену.

Славни писац у овом комаду о греху и изопачености карактера, за шта највише криви очајничко сиромаштво, пружа довољно доказа да су сви ти људи који живе у једном таквом царству мрака и сами мрачни и сви међусобно подједнако способни за оно најгоре…

Уз Торбицу, ауторски тим чине Молина Удовички Фотез/ Тијана Грумић (драматурзи), костимограф Марина Меденица, аутор сценографије и дизајна светла је Бранко Хојник, композитори су Ненад и Ален Синкауз, избор музике је начинио Ненад Синкауз, сценски говор је поставила Љиљана Мркић Поповић, асистент сценографа је била Дуња Костић, а асистент костимографа Олга Мрђеновић.

На овогодишњем фестивалу, посвећеном Максиму Горком, који ће се одржати од 14. до 26. октобра, биће извођена искључиво дела руских драмских аутора, а осим нашег националног театра, учествоваће и позоришта из Русије, Немачке, Јужне Кореје и Грузије.

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)