Представа „Царство мрака“ 30. маја гостује на шестом Драма фестивалу у Љубљани

Представа „Царство мрака“, према тексту Лава Николајевича Толстоја, у режији Игора Вука Торбице, биће изведена 30. маја на шестом Драма фестивалу у Љубљани.

 

 2.jpg

 

На тој манифестацији, ревијалног карактера, која се одржава од 25. до 31. маја, учествују и  позоришта из Словеније, Хрватске, Црне Горе и Чешке Републике.

У представи „Царство мрака“, која ће 1. јуна гостовати и у Загребачком казалишту младих, улоге тумаче Олга Одановић (Матрјона), Хана Селимовић (Анисја), Вања Ејдус (Акуљина), Љубомир Бандовић (Петар), Анастасиа Мандић (Кума), Марко Баћовић (Аћим), Иван Ђорђевић (Никита), Никола Вујовић (Митрић), Ивана Шћепановић (Марина), Новак Радуловић (Сват) и девојчица Јелена Благојевић (Ањутка).

Теме из Толстојеве драме, попут преваре, похлепе, прељубе, лицемерја, убиства и чедоморства, а све зарад новца који је “сваком послу господар”, веома су присутне и у данашњем времену.

Славни писац у овом комаду о греху и изопачености карактера, за шта највише криви очајничко сиромаштво, пружа довољно доказа да су сви ти људи који живе у једном таквом царству мрака и сами мрачни и сви међусобно подједнако способни за оно најгоре…

Представа је премијерно изведена 24. марта 2017. године.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)