Председник општине Мали Зворник апеловао на суграђане да поштују противепидемијске мере

Због све већег броја инфицираних вирусом Корона, председник општине Мали Зворник и командант општинског Штаба за ванредне ситуације, Зоран Јевтић, упутио је апел суграђанима да се придржавају мера превенције прописаних одлукама, уредбама и другим актима које су донели Влада Републике Србије и Кризни Штаб ради сузбијања и спречавања ширења заразне болести Ковид – 19 и најавио појачану контролу поштовања и примене прописаних мера заштите на терену, коју ће вршити комунална инспекција Општинске управе општине Мали Зворник, у сарадњи са Полицијском станицом Мали Зворник.

„Инспекцијски надзор биће пооштрен током викенда, у дневним и вечерњим сатима. На терену ће бити републичке и локалне инспекције, које ће ригорозно контролисати и кажњавати свако непоштовање прописаних мера“, рекао је Јевтић и позвао суграђане да поштовањем мера, савесним и одговорним понашањем омогуће сузбијање епидемије вируса Корона на подручју општине.

Према подацима Завода за јавно здравље из Шапца, на територији општине Мали Зворник до данас регистровано је 13 активних случајева инфицираних вирусом Корона.

Из Дома Здравља Мали Зворник саопштено је да је у току дана, од 12 узетих узорака, на вирус Корона позитивно чак 6 пацијената или половина тестираних.

Упозоривши да је актуелна епидемијска ситуација алармантна, председник општине Мали Зворник подсетио је суграђане на препоруку Штаба за ванредне ситуације да, у циљу сузбијања ширења епидемије, избегавају организовање свадби, пунолетстава и других манифестација, мимо мера које је донео Кризни Штаб и Влада Републике Србије.

Он је позвао суграђане да уколико примете да неко не поштује прописане мере, приликом организовања наведених прослава, обавесте о томе Општинску управу општине Мали Зворник и комуналног инспектора, на број телефона 069-80-46-207, или Полицијску станицу Мали Зворник, који ће изласком на терен утврдити да ли има кршења прописа односно непоштовања прописаних противепидемијских мера.

Председник општине Мали Зворник подсетио је да је однедавно у функцији и посебан број Министарства здравља 064/8811405 на који грађани могу путем VIBER (вајбер) апликације да пријаве непоштовање епидемиолошких мера, нарочито у угоститељским објектима и другим местима где се окупља већи број грађана.
Јевтић је напоменуо да ће припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Полицијске станице Мали Зворник и санитарна инспекција вршити појачан надзор и над лицима којима је одређен период самоизолације, због сумње на заразу или због контаката које су имали са зараженим пацијентима, позивајући такве суграђане да буду друштвено одговорни и да док чекају резултате тестирања остану у самоизолацији и на тај начин помогну смиривање епидемијске ситуације.

Штаб за ванредне ситуације општине Мали Зворник наставиће да прати стање у вези са ширењем вируса Корона и реагује према својим надлежностима, а за понедељак, 02. новембра, заказана је нова седница Штаба.

Љиљана Ристановић

Tagovi

Komentari (0)