Председник Манчић: Страначка припадност не значи ништа, сви морају одговорно да раде свој посао

"Не желимо да ситуацији у којој се наша општина налази, а то је да немамо проблема са финансијама, немамо проблема ни са једним јавним предузећем, да допустимо да један мали део у једном предузећу направи проблем који може да изазове незадовољство већег броја људи", тим речима председник Општине Рума Слађан Манчић образложио је одборницима Скупштине Општине Рума на данашњој седници, кадровске промене у јавном предузећу "Стамбено".

sladjanmancicoktobar9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Локални парламент разрешио је дужности директора ЈП "Стамбеног" Срђана Николића и на место в.д. директора именовао дипломирaног правника Бранислава Петровића.

"Ова локална самоуправа је одговорна, професионална и не жели да допусти да уђемо у грејну сезону, која календарски почиње 15. октобра, а да јавно предузеће нема завршен, спроведен, закључен, потписан уговор, односно нема одабраног добављача мазута.Ниједан разлог у овом моменту није оправдан, поготово што је то могло да се уради много раније", изричит је био први човек румске општине поручивши са скупштинске говорнице да страначка припадност или стаж у политичкој партији не значи ништа, ако неко не ради свој посао.

"То важи за све нас, почев од мене па до било ког појединца који је члан неке партије. Мора да се поштује, рад, залагање, енергија итд. Из тог разлога смо се одлучили да повучемо овај потез не би ли предупредили неке ствари", рекао је Манчић и додао да ће се Општина Рума укључити активно у решавање проблема, како би обезбедила грађанима, који су прикључени на даљинско грејање, да имају услугу коју и плаћају.

"Имамо довољно времена да покушамо да оно што је пропуштено урадимо у овом кратком временском периоду. Верујем да неће бити проблема, по тврдњи"Стамбеног" постоје залихе мазута за наредних 30 дана, али нису равномерно распоређене по свим котларницама. У сваком случају начелник Општинске управе, Душан Љубишић, који је и председник Радног тела, пружиће логистичку подршку јавном предузећу", изјавио је Манчић.

 

Tagovi

Komentari (0)