Предавање на тему „Мојих 27 година неуспеха

Проф. др Мауро Ферари, стручњак за нанотехнологију у медицини и инострани члан САНУ, одржаће предавање на тему „Мојих 27 година неуспеха (покушавајући да излечим метастазе у плућима и јетри)“, у понедељак 1. јула, у 12 часова, у Свечаној сали САНУ.

 

Sanu1.jpg

Професор Мауро Ферари је председник и извршни директор Методист истраживачког института у Хјустону и преко 30 година у лабораторији ради на покушајима да излечи метастазе у плућима и јетри. Он и његови сарадници су, идући ка том циљу, применили интердисциплинарни и мулти-институционални приступ комбинујући биологију, клиничку онкологију, математику, физику, инжењерство и хемију. Када је реч о компјутерској механици, имају одличну сарадњу и са стручњацима из Србије.

 

У покушају да се пронађе лек за метастатски канцер током година су развијени многи приступу који су допринели настанку неколико нових грана науке и медицине. На предавању, професор Мауро Ферари ће преиспитати ово „путовање успешних неуспеха“, од којих је сваки допринео реалистичној нади да до проналаска лека заиста и дође у ближој будућности.

 

Подсећања ради, он је и прошлог лета био гост Српске академије наука и уметности и том приликом је одржао запажено и одлично посећено предавање „Нанотехнологија и пост-нано у медицинским применама”.

 

 

Драгана Младеновић

Односи с јавношћу САНУ

Tagovi

Komentari (0)