ПРОСЛАВA ДАНА ДУНАВА

ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ НА КОЛАРЦУ НА ПРОСЛАВИ „ДАНА ДУНАВА“ И ОБЕЛЕЖАВАЊУ 10 ГОДИНА ДУНАВСКОГ ЦЕНТРА ЗА КОМПЕТЕНЦИJУ
23-29. jун 2020.
Ликовна галериjа Задужбине Илиjе М. Коларца

 ZAJEDNICKI PLAKAT.jpg

Међународни дан Дунава се у Србиjи се прославља сваке године 29. jуна. Ове године, у сусрет прослави Дана Дунава у Србиjи, Дунавски центар за компетенциjу у сарадњи са студентима архитектуре под менторством академика БранимираМитровића и Туристичком организациjом Србиjе, а уз подршку Министарства за трговину, туризам и телекомуникациjе, организуjе изложбу под називом „Музеj Дунава“ у Ликовноj галериjи Коларчеве задужбине.

Изложба „Музеj Дунава“ представља проjекте седамнаест студената друге године мастер студиjа на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. Основни циљ ове тематске изложбе jе истраживање културолошког и излагачког потенциjала реке Дунав у савременом тренутку, као и испитивање мере архитектонског деловања у осетљивоj природноj средини реке, те односа будућег музеjа према екосистему, микроклими, динамици реке и jачини њеног тока. Сваки студентски проjект обухваћен овом изложбом jе по себи индивидуалног карактера и специфичан по избору теме, локациjе и просторне интервенциjе.

Изложба „Музеj Дунава“ ће бити отворена у уторак,  23. jуна, у Ликовноj галериjи Задужбине Илиjе М. Коларца, Студентски трг 5, са почетком у 19х. Приликом отварања, присутнима ће се обратити представници организатора, Министарства трговине, туризма и телекомуникациjа, Туристичке организациjе Србиjе, као и ментор изложбе и студенти - аутори.

Позивамо вас да нам се придружите на отварању изложбе и пратећем коктелу. На таj начин заjедно ћемо обележити оваj значаjан датум и пружити подршку младим људима на почетку њихових кариjера.

Tagovi

Komentari (0)