ПРЕМИНУО ЗДРАВКО МАЛЕТИЋ, ГЛУМАЦ КЊАЖЕВСКО-СРПСКОГ ТЕАТРА

Јуче је, у својој 47. години, изненада преминуо Здравко Малетић, наш драги колега и пријатељ, дугогодишњи члан Књажевско српског театра.

ZdravkoMaletic.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рођен 2. децембра 1972. године у Аранђеловцу. Средњу глумачку школу завршио у Нишу, дипломирао глуму на Факултету уметности у Приштини у класи Божидара Димитријевића 2000. године.
Од 1994. до 2008. године био је стални члан Народног позоришта Зоран Радмиловић у Зајечару. Од марта 2004. до новембра 2005. године био је управник Позоришта Зоран Радмиловић, а од новембра 2005. до децембра 2007. године уметнички директор у истом позоришту. Године 2004. био је директор позоришног фестивала Дани Зорана Радмиловића у Зајечару.
У овој кући остварио запажене улоге у представама: Странкаџије, Јанковац, Потопљени свет, Уносно место, Блуз осмех, Трамвај звани жеља, Ненаграђени љубавни труд, Медвед, Београдска трилогија, Магарац, Женидба и удадба, А Леонардо?, Бела ружа на Дубљанску улицу, Ташана, Мирандолина, Камен за под главу.

Од 2009. године био је члан Књажевско-српског театра у Крагујевцу, где је остварио запажене улоге у представама: Сеобе, Ђаво и мала госпођа, Један човек, двојица газда, Дванаесторица гневних људи, До голе коже, Убити птицу ругалицу, Зелени зраци, Преваранти у сукњи, Башта сљезове боје, Сан летње ноћи, Опет плаче, ал’ сад од среће, Четири брата, Негри.

Добитник је Награде за улогу Радоја у представи Опет плаче, ал’ сад од среће на Фестивалу малих сцена Ристо Шишков у Струмици. За улогу Мирослава у представи Четири брата награђен је на Позоришним сусретима Јоаким Вујић у Новом Пазару и на Међународном фестивалу малих позоришних форми у граду Враца у Бугарској 2018. године.

Играо је монодраму На таљигама у вечност о српском војводи Петру Бојовићу, по тексту Владимира Ђорђевића.
Остварио улоге у документарно-играним ТВ филмовима Црна Зора и Битка на Чегру, ТВ серијама Село гори а баба се чешља, Немањићи – рађање Краљевине и Јутро ће променити све и играном филму Споразум.

Комеморација поводом смрти биће одржана у понедељак у 10.30 часова часова у Књажевско-српском театру. Опело и сахрана ће се обавити истог дана у 13 часова на гробљу Рисовача у Аранђеловцу.

Tagovi

Komentari (0)