ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ ЖЕНИДБА И УДАДБА

КРАГУЈЕВАЦ – У уторак, 10. децембра 2019. године ансамбл Књажевско-српског театра премијерно изводи представу Јована Стерије Поповића    „Женидба и удадба“ у режији Јане Маричић.

 fotopress1.jpg

Јана Маричић је рођена 1984. године у Београду. Завршила је позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у класи проф. Славенка Салетовића и Иве Милошевић. Режирала је у Југословенском драмском позоришту, Битеф Театру, Позоришту Бошко Буха, Народном позоришту Сомбор, Народном позоришту Кикинда. Осим позоришта, режира и у другим медијима.

Говорећи о комаду „ Женидба и удадба“ редитељка Маричић истиче: „Хумор и трагика Стеријиног дела су још раскошнији данас, када су старосне границе за ступање у брак померене, па неретко одрасли људи у пуној снази и даље имају чврсту психолошку зависност од онемоћалих стараца. Али шта год да је то што једну породицу спаја – међузависност, глад, сиромаштво, мука, па и мржња – на самом заласку младости или у јесен живота, утешно је и топло остати заједно, под истим кровом.“

У овој популарној комедији играју: Милош Крстовић, Катарина Јанковић, Никола Милојевић, Марина Стојановић, Милић Јовановић и Мина Стојковић. Сценограф представе је Вељко Стојановић, костимограф Јелена Јањатовић, лектор др Радован Кнежевић, а избор музике потписује редитељка представе.

Репризна извођења представе „Женидба и удадба“ су 12. и 17. децембра 2019. године.

Tagovi

Komentari (0)