ПРЕМИЈЕРА: Ко је убио Џенис Џоплин? у СНП-у

Screenshot 2020-02-28 at 12.32.41-min.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Српском народном позоришту у току је рад на представи „Ко је убио Џенис Џоплин?”, у копродукцији Српског народног позоришта и Омладинске престонице Европе Нови Сад ОПЕНС, чија премијера ће бити у понедељак, 9. марта 2020. на Камерној сцени у 20.30.

V.VelickovicFeb25.010-min.jpgфото са пробе: В. Величковић

Ко је убио Џенис Џоплин?” је интригантна представа са обиљем музичког репертоара која нас води у 1970. годину, у собу 105 холивудског „Лендмарк“ хотела, где је са само 27 година умрла Џенис Џоплин. Ко је убио Џенис Џоплин - породица, пријатељи, пропале љубави, алкохол, дрога или друштво у којем је живела?
V.VelickovicFeb25.003-min.jpgфото са пробе: В. Величковић

Кроз биографску причу о рок звезди 60-их година прошлог века, сазнајемо како су живеле генерације тадашњих битника и зашто је било тешко бити жена која се не уклапа у стандарде тадашње средине. Представа нас упознаје са Џенис Џоплин, пионирком међу женама у музици, женом која је иза себе оставила својеврстан правилник за „дивље жене”.

V.VelickovicFeb25.025-min.jpgфото са пробе: В. Величковић

Кроз историју смо упознали многе жене које су се упорно опирале наметањима друштвених норми и одлучивале да живе својим животом. Једна од њих била је и Џенис Џоплин, кроз чији пример видимо да борба за себе никада није лака и често води ка стварању зида између појединца и друштва. Џенис је умрла са неоствареном жељом – да се тај зид сруши.

Представу режира Соња Петровић, према оригиналном тексту Тијане Грумић.
 
У представи играју: Бојана Милановић, Соња Исаиловић, Вукашин Ранђеловић, Димитрије Аранђеловић, Стефан Вукић, Петар Бањац, Филип Грубач и Игор Сакач. Сценограф је Жељко Пишкорић, костимограф Сенка Раносављевић, а дизајнер светла Марко Радановић. За музички репертоар задужен је УВ бенд који ће музику у представи изводити уживо.

Представа „Ко је убио Џенис Џоплин?” реализује се у оквиру програма ОПЕНС-а „Разнолики млади у разноликим друштвима - girl’s power“ који скреће пажњу на тему родне равноправности.
Део зараде ОПЕНС-ов Фонд за лични развој младих наменио је оснаживању младих девојака и жена.

Премијера9. марта 2020. године на Камерној сцени у 20.30 часова.
Реприза: 17. марта

 opens2020_logoCIR_boja-min.png


Јелена Лагатор

Tagovi

Komentari (0)